Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından gözler milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir diğer zamma çevrildi. Memur ve emeklinin gözü kulağı açıklanacak zam oranında. Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşlarına yüzde kaç zam verecek? En düşük memur ve en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Sorularının cevabı merakla bekleniyor.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emeklilerin alacağı zam oranına çevrildi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zammın ardından 2024 yılından itibaren bir yıl süreyle uygulanacak yeni asgari ücret 17 bin 2 TL’ye yükseltildi.

Aylardır süren beklemenin ardından açıklanan asgari ücret işçi kesimini tatmin etmese de alınan karar gereği yeni yıldan itibaren asgari ücretle çalışanlara 17 bin 2 TL ödeme yapılacak.

Asgari ücret beklentileri ve tartışmalarının sona ermesiyle birlikte gözler yine milyonlarca çalışan ve emeklinin merakla beklediği memur ve emekli maaş zammına çevrildi.

Beklenti Yüzde 50 ve Üzeri

Maaş zamlarının belirlenmesindeki en önemli faktör enflasyon oranları. Buna göre memurlar 5 aylık enflasyona göre yüzde 44’lük maaş zammını şimdiden hak etmiş oldu. Zam oranına eklenecek refah payı ile birlikte maaş zammının yüzde 50’ye ulaşması bekleniyor.

Memur maaş zammı emekliler içinde kriter olacak. Memur maaşına yüzde 50’lik zam yapılması durumunda memur, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Beklentiler doğrultusunda zam yapılması halinde en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 liradan 14 bin 800 liraya, en düşük memur maaşı ise 22 bin TL'den 33 bin TL'ye yükselecek. En düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı ise 7 bin 500 TL'den 11 bin 250 liraya yükselecek.

Cevdet Yılmaz da Yüzde 50’ye İşaret Etmişti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da daha önce yaptığı açıklamalarda memur maaşının yüzde 50 oranında zamlanacağına işaret etmişti.

Yılmaz, "Memurun biliyorsunuz toplu sözleşme gereği alacağı bir fark var. Aldığı bir artış var, artı enflasyon farkı var. Bu da oldukça önemli bir rakama gelecek gibi görünüyor. Dolayısıyla bu memur emeklisine de zaten yansımış olacak. Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." ifadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme