Merakla Beklenen ABD Enflasyon Oranları Açıklandı

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Mayıs ayında ABD'de enflasyon aylık bazda değişim göstermedi. Yıllık enflasyon ise yüzde 3,3 olarak açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, ABD'de enflasyon mayıs ayında aylık bazda değişim göstermedi ve yıllık enflasyon yüzde 3,3 olarak açıklandı. Bu oran, yıllık enflasyonun yüzde 3,4 olarak beklenmesinin altında kaldı. Aylık enflasyonun ise yüzde 0,1 artması öngörülüyordu.

TÜFE AYLIK 3,5 ARTIŞ GÖSTERDİ

Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 3,4 ile beklentilerin hafif altında kalmıştı. Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE, mayıs ayında aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,4 artış gösterdi. Beklentiler, çekirdek TÜFE'nin aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,5 artış göstermesi yönündeydi.

FAİZ KARARINI NASIL ETKİLEYECEK

Enflasyon verisinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizi kararını nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Fed, faiz kararını saat 21.00'de açıklayacak. Fed'in faizi sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, Başkan Jerome Powell'ın ekonomik gidişata ilişkin açıklamaları yakından izlenecek.

Yatırımcılar, bu yıl için tahminlerde hala üç faiz indirimi olup olmadığını gözlemlemeye devam ediyor. Uzmanlar, Fed'in yıl sonuna kadar en fazla iki faiz indirimine gideceğini öngörüyor ve eylül ayının faiz indirimi için erken olabileceği tartışılıyor.

Bakmadan Geçme