Mercimek Ekmeği Nasıl Yapılır? Unsuz ve Glutensiz Mercimek Ekmeği Tarifi
Yemelere doyamayacağınız unsuz ve glutensiz mercimek ekmeği ile sağlıklı beslenmek artık daha kolay. Peki mercimek ekmeği nasıl yapılır? İşte mercimek ekmeği tarifi...
Sağlıklı ve tok tutan bir tarif: Mercimek Ekmeği. Diyet yaparken suçluluk hissetmeden tüketebileceğiniz beyaz un tehlikesinden uzak mis gibi bir ekmek tarifi için doğru yerdesiniz. Mercimek ekmeğini yapmak için öncelikle malzemelere şöyle bir göz atalım...
MERCİMEK EKMEĞİ MALZEMELERİ
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2/3 çay bardağı zeytinyağı
2 paket kabartma tozu
1 dolu tatlı kaşığı tuz
MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ
2 su bardağı kırmızı mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Mercimek suyu içerisine çektiği için ben içme suyu ile ıslatıyorum.
Ertesi gün suyunu süzüp tekrardan sudan geçirip süzün ve mutfak robotuna koyun.
Mutfak robotunda püre haline gelene dek çekin.
Geniş bir kaseye hamuru karıştırmak için mercimek püresini dökün mutfak robotunun içerisinde kalabilir hiç sorun değil.
Mutfak robotuna 4 adet yumurtayı kırın, 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2/3 su bardağı zeytinyağını da ekleyip robotu tekrardan çalıştırın. Tuz miktarını ağız tadınıza göre biraz ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra robotu bu kez tertemiz edip hamur kasesinin içerisine ekleyip spatula yardımıyla hepsini karıştırın.
2 paket kabartma tozunu da ekleyip son kez karıştırın.
Yaklaşık 25×35 cm bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayıp karışımı dökün.
Önceden 180 derecede ısıttığınız alt üst ve fansız çalışan fırında, ortanın altında, yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.