• Haberler
  • Gündem
  • Merih Demiral'ın Gol Sevinci Galibiyetten Daha Çok Gündem Oldu!

Merih Demiral'ın Gol Sevinci Galibiyetten Daha Çok Gündem Oldu!

A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta milli futbolcu Merih Demiral'ın gol sevinci tarihi galibiyetin önüne geçerek çok daha fazla gündem oldu.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile Türkiye karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadeleyi Türkiye 2-1'lik skorla kazanarak çeyrek finale yükselirken maçtan çok A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın gol sevinci konuşulmaya başlandı.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın attığı gol sonrasında bozkurt işareti yapması üzerine UEFA, Demiral hakkında soruşturma başlattı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istedi ve milli futbolcumuz hakkında soruşturma başlatıldı.

Tüm dünya Türkiye'nin galibiyetini ve karşılaşmanın son saniyelerinde Mert Günok'un muhteşem kurtarışını konuşurken yaşanan gelişmeler sonrasında biranda ibre tersine döndü ve Merih Demiral gündem olmaya başladı.

UEFA'nın soruşturma başlatmasına Türkiye, çok sert tepki gösterdi.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklamalar sonrası, UEFA tarafından Demiral hakkında soruşturma başlatılması gündem yarattı. Tepkiler art arda gelirken Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı.

BAKANLIKTAN KINAMA!

Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, milli futbolcu Demiral hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
“2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez. Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve 'bozkurt' işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir. Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.”

MHP LİDER BAHÇELİ DE UEFA'YA TEPKİ GÖSTERDİ!

Bahçeli, yaşanan gelişmeler sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur.

UEFA'NIN İŞTİRAKİ SON DERECE YANLIŞTIR!

Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır. Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur." ifadelerine yer verdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından UEFA'nın ne karar vereceği merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme