• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan Görevden Alınıcak mı? Yeni Başkan Kim Olacak? 

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan Görevden Alınıcak mı? Yeni Başkan Kim Olacak? 

İsmi sık sık ekonomi dışı gündemlere konu olan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınacağı ve yerine Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın tayin edileceği iddia ediliyor.

Son dönemde yaptığı ekonomi dışı açıklamalar ve babası hakkındaki skandal iddialarla gündeme gelen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınacağı iddia edildi.
Hürriyet Gazetesine verdiği röportajla çok konuşulan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de ciddi anlamda rahatsız olduğu bilinen açıklamaların ardından Erkan bir kez daha ekonomi dışı konularla gündeme geldi.
Erkan’ın Hürriyet’e verdiği röportajın AKP’nin PR işlerini yapan ajans tarafından ayarlandığı, organizasyonu ise Gaye Erkan’ın babasının yaptığı iddiaları ekonomi basınına yansımıştı.
Aynı zamanda MB Sosyal Tesisi’nin Erkan’ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesiyle kapatıldığı ve tesiste görev yapan aşçı ve garsonların tamamen başkan ve ailesi emrine tahsis edildiği iddia edilmişti.

Son olarak Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un, Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bulunmasıyla yeniden ülkenin gündemine oturan Erkan’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da rahatsız olduğu ve görevden almasının an meselesi olduğu belirtiliyor.

20 Gündür ABD’de Olduğu İddiası

Hafize Gaye Erkan’ın 10-11 Ocak toplantıları öncesinde yılbaşında ABD’ye gittiği ve New York toplantısından sonra ABD’de kalmaya devam ettiği belirtiliyor.
Gaye Erkan’ın görevden alınmasının ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın başkan olarak tayin edileceği iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme