• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı! Kart faizleri artmayacak

Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı! Kart faizleri artmayacak

Politika faizini 250 baz puanlık artışla yüzde 42.5'e çıkaran Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz oranları sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı! Kart faizleri artmayacak...

Politika faizini 250 baz puanlık artışla yüzde 42.5'e çıkaran Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz oranları sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz ve komisyon oranlarında artış olmayacağını duyurdu. Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan artırarak faizleri yüzde 42.5'e çıkarmıştı. 

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olmasının ardından TCMB haziranda 650 baz puan, temmuzda 250 baz puan, ağustosta 750 baz puan, eylül, ekim ve kasımda 500'er baz puan olmak üzere altı toplantıda toplam 3 bin 150 baz puan faiz artırmıştı. 

Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirildi.

Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenirken, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadı.

Yapılan düzenleme kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış yapılmayacak.

Bakmadan Geçme