• Haberler
  • Yerel
  • Mersin'de Korkunç Kaza! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Mersin'de Korkunç Kaza! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Son dakika haberi: Mersin-Adana kara yolu Tarsus Yenice Kavşağı'nda bir yolcu otobüsün de karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin bölgedeki çalışması sürüyor.

Mersin'de Korkunç Kaza! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Mersin-Adana kara yolu Tarsus Yenice Kavşağı'nda bir otobüsün de karıştığı zincirleme kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, aralarında şehirler arası yolcu otobüsü ile kamyon ve otomobillerin olduğu araçlar zincirleme trafik kazasına karıştı. Ölü ve yaralıların olduğu bildirilen kaza bölgesine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kaza, akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Adana istikametinden gelen Mercedes marka 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, olay yerine giderek inceleme yapıp, kaza hakkında bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Vali Pehlivan, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, üzüntüsünü dile getirdi. Vali Pehlivan, "Şu anda Mersin ilimize bağlı Tarsus ilçemizin Yenice Mahallesi sınırları içerisindeyiz. Bugün akşam 19.00 sıralarında burada maalesef elim bir kaza gerçekleşti. Diyarbakır istikametinden Adana, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine seyretmekte olan bir yolcu otobüsü otobanda nedeni henüz belirlenemeyen bir gerekçeyle şerit değiştirmek suretiyle karşı şeride geçti. Maalesef otobüs devrilerek gitmiş iki araçla çarpışmış, daha sonra karşı yönden gelmekte olan kamyonla da çarpışmasıyla can kayıplarımız oldu." açıklamasında bulundu.

10 ÖLÜ, 9'U AĞIR 40 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 10 kişinin öldüğünü 40 kişinin de yaralandığını belirtti.

Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Bakmadan Geçme