• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji O İlleri Uyardı! Sel ve Sağanağa Hazır Olun

Meteoroloji O İlleri Uyardı! Sel ve Sağanağa Hazır Olun

Meteoroloji'den bazı iller için uyarılar geldi ve Türkiye için yeni bir hava durumu haritası yayımladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde şiddetli yağmur bekleniyor. Dolu, sel ve sağanak yağmur konusunda da vatandaşların tedbirli olunması hususunda uyarı yapıldı. İşte detaylar...

SALI GÜNÜ İÇİN 20 ŞEHİR İÇİN SARI ALARM

Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara il genelinde 28 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar tüm yurtta artacak Hafta sonu Ege ve Marmara’da yaz değerlerinde. Bugün İstanbul hafif yağmurlu 21, İzmir 28, Antalya yağmurlu 27, Ankara kuvvetli yağmur 19 derece”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kastamonu, Karabük, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Adana ve Mersin’in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme