• Haberler
  • Yerel
  • Meteoroloji Uyardı! Öğle Saatlerinde Dışarı Çıkmayın

Meteoroloji Uyardı! Öğle Saatlerinde Dışarı Çıkmayın

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunacak vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir ve çevresinde hava açık, zamanla parçalı ve az bulutlu olacak. Raporda, hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak, mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

12 İLE 26 ARASI AÇIK ALANLARDA BULUNMAYINIZ

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda ise, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi hassas grupların, günün en sıcak saatleri olan 12.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle belirtiliyor.

42 DERECEYİ GÖRDÜ

Raporda belirtilen verilere göre, Eskişehir'de en yüksek sıcaklığın 42 derece ile Sarıcakaya'da, en düşük sıcaklığın ise 27 derece ile Mihalıççık ilçesinde olması bekleniyor. Bu bilgiler, halkın güneşin zararlı etkilerinden korunması için önem taşıyor.

Bakmadan Geçme