• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji Uyarıdı: Sıcaklık 10 Derece Birden Yükselecek

Meteoroloji Uyarıdı: Sıcaklık 10 Derece Birden Yükselecek

Ülke genelinde sıcaklıklar, haziran ayı normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Marmara bölgesinde sıcaklıkların 2-3 derece daha artması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Peki, bugün hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, yurt genelinde sıcak hava etkisini artıracak. Sıcaklıkların 45 dereceye ulaşması beklenirken, gölgede bile sıcaklık rekoru kırılabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer merak edilen illerde beklenen hava durumu şöyle:

İstanbul: Güneşli, 32 derece. Sert poyraz ve yüksek nem ile hava daha bunaltıcı olacak.

Ankara: Açık, 34 derece.

Bursa: 35 derece.

İzmir: Gölgede 38 derece, sert esen rüzgar biraz serinlik sağlıyor.

Antalya: 32 derece, yüksek bağıl nem nedeniyle sıcaklık 40 derece hissedilecek.

Akdeniz'de bağıl nem yine çok yüksek, sıcak çarpması tehlikesi en üst seviyede. Adana ve Isparta 38, Kahramanmaraş 42 derece. Mersin'de hissedilen sıcaklık 39 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ağrı kesiminde aniden gelen yaz sağanakaları görülebilecek. Erzurum 30, Malatya açık 40 derece. Güneydoğu'da sıcaklık daha da artıyor, Diyarbakır 43, Gazintep 41, Şanlıurfa 44 derece.

Hava durumu genel görünüm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin batı, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van’ın doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Uşak, Denizli ve Burdur çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme