• Haberler
  • Gündem
  • Milli Eğitim Bakanlığı Ücretsiz Yaz Okulunun Detaylarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Ücretsiz Yaz Okulunun Detaylarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz okulu açacak.

Türkiye'de yaz okulları kapsamında açılacak kurslarda, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarına yönelik çeşitli dersler verilecek. Ayrıca, ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencilerine akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da sağlanacak.

BELİRLİNEN YERLERDE AÇILACAK

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak ve bu kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmayacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde düzenlenecek.

2 AY EĞİTİM SÜRECİ OLACAK

Kurslar, 1 Temmuz'da başlayıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak. 2 Eylül itibarıyla yeni eğitim-öğretim dönemi için destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. Yaz döneminde bir dersten haftada 6 saat destekleme ve yetiştirme kursu açılabilecek.

EN FAZLA 2 ALAN SEÇİLEBİLECEK

Yaz okulları, öğrencilere farklı seçenekler sunarak çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı tanıyacak. İkinci sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler, yaz okulu kapsamında en fazla 2 alanda ders seçebilecekler.

YAZ OKULUNDA AÇILACAK ALANLAR

Spor: Atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç.

Görsel Sanatlar: Resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı, fotoğrafçılık.

Müzik: Gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika.

Bilişim: Yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda döküman hazırlama, bilgisayara giriş dersleri.

Kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Her dersten günlük 2 saatten fazla eğitim verilmeyecek ve kursların süresi, 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

Yaz okulları, öğrencilere yaz tatilinde eğlenceli ve öğretici etkinlikler sunarak, onların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine imkan tanıyacak.


 

Bakmadan Geçme