• Haberler
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı F-16 İçin Yeni Gelişme

Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı F-16 İçin Yeni Gelişme

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere, ABD ile devam eden F-16 savaş uçaklarının tedariğiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere, ABD ile devam eden F-16 savaş uçaklarının tedariğiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

25 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam eden, tehditleri sınırlarımızın ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadelemiz, terörizmin tüm biçim ve tezahürlerine karşı kesintisiz sürmektedir.

Bu kapsamda, başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

-  Son bir haftada 25 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

- Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 193’ü Irak’ın, 290’ı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 483 olmuştur.

Hâlihazırda üs bölgelerinde ve hudutlarımızda zorlu iklim/arazi şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.

F-16 İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ


Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle tam bağımsız savunma sanayi hedefi doğrultusunda geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Silahlı Kuvvetlerimiz her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

Bu kapsamda;

Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda; 40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen “Taslak Teklif ve Kabul Mektupları” Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır.

YAŞAR GÜLER’İN İNGİLTERE ZİYARETİ VE EUROFİHGTER KONUSU 


Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiltere ziyareti sırasında Eurofighter konusunun gündeme gelip gelmediğine dair sorular üzerine Bakanlık kaynakları şunları söyledi:
“Sn. Bakanımız resmi bir davet üzerine İngiltere’yi ziyaret etmiştir. Söz konusu ziyarette ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu ziyaretteki gündem başlıklarından biri de Eurofighter konusu olmuştur. Eurofighter konsorsiyumu ülkelerinden Almanya’nın bu konudaki olumlu yaklaşımı beklenmektedir. İngiltere ve üretici firma temsilcileri ile teknik görüşmelere devam edilmektedir.”

SURİYE


Suriye’de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Hudutlarımızın güvenliğini sağlayan, yeni bir göçü önleyerek büyük bir insanlık dramının yaşanmasını engelleyen Bahar Kalkanı Harekâtı’nın 4’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu ömürler diliyoruz.

101 KİŞİ YAKALANDI


Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarımızda;

- Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 101 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 4’ü terör örgütü mensubudur. 2.384 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

 Böylelikle, 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1.448’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 30.015 olmuştur.

Bakmadan Geçme