• Haberler
  • Dünya
  • MrBeast Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Dikkat Çeken Serveti!

MrBeast Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Dikkat Çeken Serveti!

Youtube'da çektiği videolarla tanınan MrBeast ABD başkan adaylığı için yaş şartı düşürülürse aday olacağını duyurdu. Merak edilen isimlerden olan MrBeast araştırılıyor. MrBeast kimdir? Kaç yaşında? Serveti ne kadar?

James Stephen "Jimmy" Donaldson (d. 7 Mayıs 1998), daha çok çevrimiçi takma adı MrBeast ile tanınır, Amerikalı bir YouTuber, girişimci ve hayırseverdir.

Ayrıntılı zorluklar ve büyük hediyelerin yer aldığı hızlı tempolu ve yüksek prodüksiyonlu videolarıyla tanınıyor. 279 milyondan fazla abonesiyle YouTube'da en çok aboneye sahip kanalın sahibidir.

Donaldson, YouTube'da video yüklemeye 2012 yılında, 13 yaşındayken "MrBeast6000" adlı kanal ile başlamıştır, 6000 abone Sahibi olunca "MrBeast6000" adındaki şarkısını çıkarmıştır. 

Ancak 2017 yılında yüklediği "100.000'e kadar saymak" konulu videosuna kadar aldığı görüntülenme sayısı düşük kalmış, bu videodan sonra videolarını yükledikçe ise Donaldson'un bilinirliği artmıştır.

MrBeast Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Dudak Uçuklatan Serveti!

Donaldson’un YouTube’da 267 milyondan fazla abonesi ve 50 milyardan fazla görüntülenmesi bulunmaktadır. Dallas merkezli yetenek yönetimi şirketi Night Media tarafından menajerlik görevi üstlenilmektedir.

Donaldson'un yüklediği videolar genel olarak yüksek miktardaki para ve değerli eşyaları evsizler, Twitch yayıncıları veya rastgele kişilere bağışlamasını konu alır. Ayrıca pek çok rekor kırma denemesi ile yarışma düzenlemekte olup, bunların sonucunda kazanan kişilere para ödülü de vermektedir. Donaldson ayrıca T-Series ve PewDiePie arasında meydana gelmiş abone sayısı yarışmasında PewDiePie'ı desteklemiş ve bu hususta çeşitli videolar ve yardım kampanyaları yayınlamıştır.

YouTube zenginleri listesi: 2021'in en çok kazananı MrBeast oldu

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un YouTube'dan en çok kazananları sıraladığı listesindeki ilk 10 YouTuber, 2021'de platformdan toplam 300 milyon dolar gelir elde etti.

MrBeast olarak bilinen 23 yaşındaki Amerikalı Jimmy Donaldson, 2021'de YouTube'un en çok kazanan içerik üreticisi oldu.

Özenle hazırlanmış gösterilerinin YouTube'daki izlenme sayısı 10 milyarı geçti ve Donaldson'a 54 milyon dolar kazandırdı.

Forbes tarafından seçilen en çok kazananlar en çok izlenme sayılarını yakalayanları değil; marka ortaklıkları, sponsorluk anlaşmaları ve ürün satışları yoluyla başarılı bir şekilde para kazanabilenleri sıralıyor.

 

Bakmadan Geçme