Müge Anlı'dan Ali Yerlikaya'ya Sert Tepki

Gündüz kuşağı programlarını eleştiren Ali Yerlikaya'ya Müge Anlı'dan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya cinayet, aldatma, şiddet ve dolandırıcılık gibi hassas konuların ele alındığı gündüz kuşağı programlarına tepki göstermesinin ardından ünlü sunucu bugünkü yayınında Yerlikaya'ya sert cevap geldi.

Yerlikaya, "Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var. Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı'nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı'nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV'lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması" ifadelerini kullanmıştı.

Müge Anlı bugünkü yayınlanan programında İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya yanıt verdi. Anlı, “Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler" şeklinde yanıt verdi.

SON ANKET SONUÇLARI

Öte yandan ASAL Araştırma 24-28 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde gündüz kuşağı programlarıyla ilgili bir kamuoyu araştırması yapılmıştı.

ASAL Araştırma'nın 18 yaş üzeri vatandaşlarla yaptığı "Sizce televizyonlardaki gündüz kuşağı programları yayından kaldırılmalı mıdır" anketin sonuçlarında ise Evet diyenlerin oy oranının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Müge Anlı'dan Ali Yerlikaya'ya Sert Tepki

Bakmadan Geçme