Muğla'nın 2 İlçesinde de Aynı Anda Orman Yangını

Ula ve Yatağan ilçelerinde başlayan orman yangınlarına 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer ve 294 personelle havadan ve karadan müdahale sürüyor. Aydın-Muğla Yolu da trafiğe kapandı.

Orman yangınları ile mücadelede bir cephe daha açıldı.

Alevler bu kez Muğla'da yükseldi.

Yatağan'ın kırsal Yava Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı.

İKİ İLÇEDE DE AYNI ANDA BAŞLADI

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve hava aracı sevk edildi. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Ula ilçesinde de kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanı fark edenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda arazöz ve hava aracı sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesi burada da devam ediyor.

10 UÇAK, 10 HELİKOPTER

İki orman yangınına, 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer ve 294 personelle havadan ve karadan müdahale sürüyor

3 KÖY İÇİN BOŞALTMA KARARI

Yangınlar, ormanlık alanlarda büyük tahribata yol açarken, bölge halkı endişe içinde gelişmeleri takip ediyor.

Yatağan'da alevlerin köylere yaklaşmasıyla birlikte alınan boşaltma kararı, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına hızlı bir şekilde uygulanıyor. Köy sakinleri, güvenli bölgelere tahliye edilirken, itfaiye ve orman ekipleri yangınları kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

Ekipler, hem karadan hem de havadan müdahalelerini sürdürüyor. Yangınların kontrol altına alınabilmesi için bölgede geniş çaplı bir mücadele yürütülürken, yangınların en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

AYDIN-MUĞLA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, Aydın-Muğla kara yolunun Yatağan-Çine arasındaki bölümünün çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Aydın-Muğla Karayolu’nun Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke kara yolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi önemle rica olunur" denildi.

Bakmadan Geçme