• Haberler
  • Dünya
  • Muhammed Deif Kimdir? İsrail Haniye'den Sonra Üst Düzey Bir İsmi Daha Şehit Etti

Muhammed Deif Kimdir? İsrail Haniye'den Sonra Üst Düzey Bir İsmi Daha Şehit Etti

İsrail, Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'i öldürdüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın en tanınmış komutanlarından Muhammed Deif'in bu ay Gazze'ye yapılan bir hava saldırısında katlettiğini doğruladı.

Hamas'tan ise, Deif'in şehit olup olmadığına dair bir açıklama gelmedi.

İSRAİL DEİF'İ HEDEF ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İsrail, geçtiğimiz günlerde Han Yunus'taki El Mevasi bölgesine bir saldırı düzenlemiş ve en az 90 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail ordusu o gün, saldırıda Muhammed Deif'in hedef alındığını açıklamıştı.

MUHAMMED DEİF KİMDİR?

Muhammed Deyf 1965'te Han Yunus'ta doğdu.  Doğum adı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Filistinli genelkurmay başkanı ve yüksek askeri komutanı.

1995'ten bu yana intihar saldırıları, adam kaçırmalar ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerlerini öldürmekten dolayı son 26 yıldır İsrail'in en çok aranan adamı oldu.

 İsrail'in Deif'i öldürmeye yönelik en son girişimi, Mayıs 2021'deki Duvarların Muhafızı Operasyonu sırasında oldu. Deif'in karısı, bebeği ve kızı 2014 yılındaki bir saldırıda öldürüldüler.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül 2015'te Deif'i Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler listesine ekledi.

Bakmadan Geçme