Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan, Ataköy 5'inci kısım Ömer Duruk Camii'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sinemasının efsane isimlerinden olan Murat Soydan, Salı günü 83 yaşında vefat etmişti. Acı haberi kızı Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" diyerek duyurmuştu.

1970'li yılların jön oyuncularından olan Murat Soydan, İstanbul Bakırköy'de Ataköy 5'inci kısım Ömer Duruk Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

ANİ BİR KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Soydan'ın ailesinin taziyeleri kabul ettiği cenaze namazına, ünlü oyuncunun yakınları ve meslektaşları katıldı. Eşi Uğurgül Soydan, "Muhteşem bir insandı. 43 yıllık eşiyim. Çok büyük bir kayıp. Ailemiz ve Türk milletinin başı sağ olsun. Güzel eserler bıraktı. Eserleriyle anılacaktır. 11 Haziran sabahında ani kalp krizi, kollarımda öldü. O sevilen bir insandı" dedi.

Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

İSMİNİ HER  ZAMAN YAŞATACAĞIZ

Mehveş Soydan ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Onun kızı olduğum için gurur duyuyorum. Mekanı cennet olsun. Babamın ismini her zaman yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sinema Genel Müdürü Birol Güven de cenazede yaptığı konuşmada, "83 yıllık bir yaşama muhteşem filmler sığdırmış çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik. Daha önce kaybettiğimiz büyükler gibi hepimizin onlara borcu var.

Murat Soydan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çok güzel hatıralar bıraktılar ve duygular yaşattılar. Müthiş bir kültür oluşturdular hepimiz için. Bugün dizi, filmleri yapıyorsak oralardan çok ilham aldık. Hepsinin mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme