• Haberler
  • Dünya
  • Musk 'Bardağı taşıran son damla' Dedi! Cinsiyet Kimliği Yasasını Kabul Eden California'dan Taşındı

Musk 'Bardağı taşıran son damla' Dedi! Cinsiyet Kimliği Yasasını Kabul Eden California'dan Taşındı

Elon Musk, uzay taşımacılığı devi SpaceX ve sosyal medya platformu X'in ofislerini California'dan Texas'a taşıyacağını açıkladı.

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, uzay taşımacılığı devi SpaceX ve sosyal medya platformu X'in ofislerini California'dan Texas'a taşıma kararı aldı.

Musk, bu hamleyi açıklamak için yaptığı açıklamada, California'daki cinsiyet kimliğiyle ilgili yeni yasa olan AB 1955'e tepki gösterdiğini ve bu nedenle ofisleri Texas'a taşıdığını söyledi. Yasanın, öğretmenlerin ebeveynlerin izni olmadan çocukların cinsiyet kimliğiyle ilgili bilgileri paylaşmasını yasaklamasını Musk, "ailelere ve şirketlere saldırı" olarak değerlendiriyor.

BBC'nin haberine göre, yasanın onaylanması sonrası Elon Musk, "Bu, bardağı taşıran son damla" dedi ve ofisleri taşıma kararını ilan etti.

Musk ayrıca, "Vali Newsom'a bir yıl önce, bu tür yasaların aileleri ve şirketleri, çocuklarını korumak için California'yı terk etmeye iteceğini söylemiştim" mesajını paylaştı.

Elon Musk, 2021'de de Tesla şirketinin ofislerini, Covid kısıtlamalarına yanıt olarak Texas'a taşımıştı. O günlerden bu yana Musk, ABD siyasetine ilişkin açıktan pozisyon alıyor ve bunu sık sık kamuoyuna duyuruyor.

Son olarak ABD'deki başkanlık yarışında Donald Trump'a desteğini açıklayan Musk, eski ABD başkanının kampanyasına ayda 45 milyon dolar bağış yapacağını kaydetmişti.

Bakmadan Geçme