• Haberler
  • Gündem
  • Narin Güran Cinayetinde 22 Şüphelinin İfadesi 12 Saat Sürdü! İşte Çarpıcı Detaylar

Narin Güran Cinayetinde 22 Şüphelinin İfadesi 12 Saat Sürdü! İşte Çarpıcı Detaylar

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetinde gözaltına alınan 22 şüpheli, 12 saat süren savcılık ifadelerinin tamamlanmasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül günü yapılan arama çalışmalarında cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran’ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu M.K. (23) ile ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00 sularında Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Yaklaşık 12 saat süren savcılık ifadeleri tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ANNENİN AMCA İLE İLİŞKİSİ VAR MI?

Anne Yüksel Güran'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Anne Güran'ın savcılık sorgusu sırasındaki soğukkanlı ve sakin tavrının dikkat çektiği vurgulandı.

Anne Güran hakkındaki iddiaları reddetti ve birçok soruya, "Bilmiyorum, haberim yok, görmedim" gibi yanıtlar verdi. Yüksel Güran'a cinayet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran'la ilişkisi olup olmadığı sorusu yöneltildi. Anne Güran "Böyle bir şey kesinlikle yok. Bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin'i kim öldürmüşse Allah belasını versin" yanıtını verdi. Anne Güran, "Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?" sorusu üzerine ise "Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok" dedi.

Savcı, Narin'in kaybolduğu ve son kez görüldüğü 21 Ağustos'ta saat 15.15'ten sonra, amcayı 3 kez neden aradığını sordu. Anne Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım, başka da kendisini aramadım" cevabını verdi.Savcı bunun üzerine "Başka birisi telefonunu kullanıyor mu?" sorusunu yöneltti. Yüksel Güran'da bu soruyu "Hayır" diye yanıtladı. Ancak anne, diğer iki aramayla ilgili herhangi bir açıklama getiremedi.

Anne Güran, tutuklu amca Salim Güran ile yine tutuklu itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın arasının çok iyi olduğunu belirterek, "Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını, kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Bakmadan Geçme