• Haberler
  • Gündem
  • Narin Güran'ın Amcası Salim Güran ile İlgili Flaş Gelişme!

Narin Güran'ın Amcası Salim Güran ile İlgili Flaş Gelişme!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan ve tüm oklar üzerine çevrilen tutuklu şüpheli amca Salim Güran'ın avukatıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturması devam ederken cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak görülen ve tutuklu bulunan amca Salim Güran ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Olayın yaşandığı ilk günlerde müvekkilinin şüphe üzerine tutuklandığı yönünde açıklamalarda bulunan Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, Salim Güran'ın avukatlığından çekildiğini açıkladı.

Av. Seda Toğrul, Halktv.com.tr ile bugün gün içinde yaptığı telefon görüşmesinde ise, Salim Güran'ın dosyasından çekilmek için henüz bir karar vermediğini açıklamıştı. Av. Toğrul, "Ancak şunu söyleyebilirim. Narin'in zarar veren her kim olursa onun avukatlığını üstlenmem" demişti.

Av. Toğrul, müvekkili Salim Güran ile en son bugün öğlen saatlerinde cezaevinde görüşmüştü.

Toğrul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. 
Şüpheli Salim Güran’ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin’in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa’nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; 
Dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin’in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarının göz önünde bulundurularak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım. Güzel kızımız Narin’in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılanmanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım."

Bakmadan Geçme