• Haberler
  • Gündem
  • Narin'in Abisi Baran Güran'dan Dikkat Çeken Paylaşımlar! Paylaşımları Neden Sildi?

Narin'in Abisi Baran Güran'dan Dikkat Çeken Paylaşımlar! Paylaşımları Neden Sildi?

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde ilk duruşma tarihi beklenirken abi Baran Güran ailesiyle ilgili paylaşımda bulunup sildi.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde ilk duruşma tarihi beklenirken abi Baran Güran'dan peş peşe paylaşımlar geldi. 

Abi, tutuklu annesi Yüksel Güran, kardeşi Enes Güran ve Narin'in yer aldığı paylaşımlarını 45 dakika sonra sildi. Baran Güran tutuklu amca Salih Güran ile ilgili paylaşım yapmadı.

4 sanık hakkındaki suçlama ise "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" olarak göze çarpıyor.

VEKALETNAMESİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Daha önce Narin'in ağabeyi Baran Güran Diyarbakır Barosu'nun süreci takip etmesi için vekaletname vermişti ancak bu vekaletnameyi geri çekti.

BARAN GÜRAN'IN SİLDİĞİ 3 PAYLAŞIM

Baran Güran hesabından bir dizi paylaşım ve açıklama yaptı. Ama daha sonra abi Güran bu paylaşımları sildi.

ANNE VE BABASINI PAYLAŞTI

Güran ilk paylaşımında annesini özlediğini belirterek, "Bırak onlar ne diyorsa söylesinler, canım annem senin evladını kimse yıkamaz, çok özledim. Dünyaya yeniden gelsem yine senin evladın olmak isterdim. Canım annem." ifadelerini kullandı.

Narin'in Abisi Baran Güran'dan Dikkat Çeken Paylaşımlar! Paylaşımları Neden Sildi?

Baran Güran paylaşımında solmuş gül emojisi kullandı, annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ve kendisinin olduğu bir fotoğrafı paylaştı.

"SANA İFTİRA ATANLAR UTANSIN ASLANIM"

Baran Güran'dan 2. bir paylaşım geldi. Baran Güran bu kez hakkında müebbet hapis cezası istenen 15 yaşındaki kardeşi Enes Güran'ın fotoğrafı paylaştı.

Narin'in Abisi Baran Güran'dan Dikkat Çeken Paylaşımlar! Paylaşımları Neden Sildi?

Baran Güran, bu paylaşımına "Sana iftira atanlar utansın aslanım. Senin başın hep böyle dik olacak" diye yazdı.

"ABİLERİNE KATİL DEDİNİZ, SİZLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Baran Güran 3. paylaşımında ise küçük kardeşi Narin ile kendi fotoğrafını kullandı. 

Narin'in Abisi Baran Güran'dan Dikkat Çeken Paylaşımlar! Paylaşımları Neden Sildi?

Bakan Güran, "Saçının teline zarar gelse dünyayı yıkacak annesine, abilerine "katil" dediniz. Ben sizleri Allah'a havale ediyorum." diye yazdı.

AMCASI SALİM GÜRAN İLE İLGİLİ BİR CÜMLE YAZMADI

Baran Güran'ın cinayetin baş şüphelilerden amcası Salim Güran hakkında bir şeyler yazmaması ise dikkat çekti. 

Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmiş, ilk duruşma tarihi de 7 Kasım olarak belirlenmişti.

NARİN GÜRAN DAVASININ İDDİANAMESİ

Milliyet'te yer alan habere göre Baran Güran'ın paylaşımları tutuklu bulunan aile bireylerini korumaya yönelikte nitelendirildi. Baran Güran'ın paylaşımları bu yüzden silmiş olabileceği öne sürüldü.

 CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın yaptığı değerlendirme:

"Narin Güran'ın okul kamerasından sonra 15.11. yine 15.15 civarında en son görüldüğü yer kendi evinin olduğu yer. Kendi evinin olduğu noktada kimler var? Anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar da sonradan olay yerine gelen isim.

Savcılık diyor ki; daraltılmış baz sinyal çalışmalarına göre Narin Güran'ın öldürüldüğü nokta ev ve evin içerisinde bulunan kişiler de bu 4 kişi. Ağabeyin iftira olarak nitelediği isimlere savcılık diyor ki; 'Hayır, cinayet orada ve onların gözetiminde işlendi' diyor.

8 yaşında 20 kilo ağırlığında küçücük bir kız çocuğu. Bunu dördü aynı anda öldürmüş olması akla mantığa uygun değil. Mutlaka içinden bir çocuğun ensesinden bastırıp, ağzını kapatıp, solunum yolunu tıkayıp katletti. Ama burada aslında Baran Güran'ın bu paylaşımları yapması yerine aslında Güran ailesi en başından beri bu olayı kamufle etmeye çalışıyor, gizlemeye çalışıyor. Narin Güran'ın kaybolduğu saati yanıltmaya çalışıyor, manipüle etmeye çalışıyor. Bu ifadelerde sabit.

Dolayısıyla o gün orada ne oldu? 15.11'den sonraki süreçte, küçük Narin'in katledildiği süreçte ne yaşandı, ne oldu? Bunu Güran ailesi biliyor. Ben savcılık soruşturmasını okuyunca bunu anlıyorum.

Ağabey Baran Güran, şu duygusal paylaşımları yapmak yerine madem kız kardeşini bu kadar çok seviyorsa Narin Güran'a kim ne yaptı, aile içinde neler döndü, neler konuşuldu, neden bir infaz kararı alındı ve kim nasıl öldürdü... Bununla ilgili hem annesine, hem kardeşine, hem amcasına bunu sormalı. Bunun yanıtını istemeli diye düşünüyorum ben. Yoksa 'iftira atıldı', 'saçının bir teline zarar gelse dünyayı yıkacak annesine ve ağabeylerine katil dediniz. Ben sizleri Allah'a havale ediyorum' kendi görüşü olabilir ama savcılık soruşturmasında biz öyle olmadığını görüyoruz.

Çünkü savcılık diyor ki; Güran ailesi kaybolduğu andan itibaren soruşturmayı sekteye uğrattı diyor. Sırf arama çalışmaları yapılamasın diye elektrik telleri birbirine değdirildi, şase yaptırıldı, köy karanlıkta bırakıldı, başka yerde başkasına ait terlik sanki Narin Güran'a aitmiş gibi olayı farklı yere kaydırmaya çalıştılar hatta diyor; Salim Güran'ın telkiniyle yine akrabaları olan Narin'in 2 kuzeninin Narin'i gördükleri saatin 14.00'ten önce olmasına rağmen 17.40 hatta 18.00'de gördükleri yönde telkinlerde bulunduğunu söylüyor.

Dolayısıyla aile içerisinde bir manipülasyon var mı? Şu anki savcılık soruşturmasında bunu net görebiliyoruz."

Bakmadan Geçme