• Haberler
  • Gündem
  • Nem Oranının Tavan Yaptı! İstanbullulara 'Dışarı Çıkmayın' Uyarısı Yapıldı

Nem Oranının Tavan Yaptı! İstanbullulara 'Dışarı Çıkmayın' Uyarısı Yapıldı

Son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbullulara dışarıya çıkmayın diyerek uyardı.

Küresel ısınmanın etkisiyle mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşların yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbullulara dışarıya çıkmayın uyarısında bulundu.

İstanbul'daki sıcaklığın bugün 36-37 derece olduğunu belirten Şen, şehir içinde 39-40 derece gökdelenlerin bulunduğu bölgede ise 41-43 derece ulaşacağını ve hissedilen sıcaklığın daha da yüksek olacağını söyledi.

 

 

PAZARTESİDEN İTİBAREN DÜŞÜŞE GEÇECEK

Ayrıca Şen, nemin hala yüksek değerlerde olduğunu ve pazartesi gününden itibaren düşüşe geçeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Şen, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini de aktaran Şen, vatandaşları yıldırım, ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Şen, ortalamanın 5-7 derece üzerinde olan hava sıcaklığının artmaya devam edeceği söyledi.

 

 

Bakmadan Geçme