Netanyahu: Kısmi Bir Anlaşma Yapmaya Hazırım

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yerel bir yayın organına verdiği röportajda İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a karşı devam eden yoğun saldırıların yakında sona ereceğini belirtti.

YOĞUN SALDIRILAR SONA ERDİ

Ancak bu durumun savaşın tamamen sona erdiği anlamına gelmediğini, sadece Refah'taki yoğun saldırıların sona erdiğini ifade etti. Netanyahu, bu aşamadan sonra Lübnan ile olan kuzey sınırına savunma amaçlı asker konuşlandırılacağını söyledi.

ANLAŞMA YAPMAYA HAZIRIM

Savaşı sonlandıracak bir anlaşmaya hazır olup olmadığı sorusuna ise, "Hayır. Hamas'ı orada bırakmaya hazır değilim. Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım, bu bazı rehinelerin bize geri dönmesini sağlayacak. Hamas'ı yok etme hedefimizi tamamlamak için ara vermeden savaşmaya devam etmeliyiz" şeklinde cevapladı.

BİRÇOK CEPHEDE SAVAŞABİLİRİZ

Netanyahu, Lübnan'daki Hizbullah ile tam kapsamlı bir savaş ihtimaline ilişkin olarak da, diplomatik bir çözüm umduğunu belirterek, "Buna da karşı koyacağız. Birçok cephede savaşabiliriz, buna hazırız" dedi. Gazze Şeridi'nde savaş sonrası senaryoya yönelik olarak da Netanyahu, İsrail'in öngörülebilir gelecekte "askeri kontrolü" sürdüreceğini ve mümkünse bölgesel destekle Filistinlilerle birlikte insani yardım tedarikini ve Gazze Şeridi'ndeki

Bakmadan Geçme