Netanyahu ve Biden Bir Araya Gelecek

24 Temmuz'daki ABD Kongresi'ne hitap etmek için Washington'a gidecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'la Beyaz Saray'da bir araya gelecek. Aralarında gerginliğin tırmandığı ikilinin görüşmesi, Biden'ın ekim ayında İsrail'i ziyaret etmesinden bu yana ilk olacak.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önümüzdeki hafta Washington'da bir araya gelecek.

Netanyahu, 24 Temmuz'da ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere geleceği Washington'da ABD Başkanı Biden'ı Beyaz Saray’da ziyaret edecek.

İkilinin görüşmesi, Biden'ın ekim ayında İsrail'i ziyaret etmesinden bu yana ilk olacak. Netanyahu'nun bu ziyareti, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra yapacağı ilk yurt dışı ziyareti olacak.

Biden ile Netanyahu görüşmesi, esir takası ve ateşkes anlaşmasının çıkmaza girdiği bir dönemde gerçekleşecek.

İkili arasındaki gerginlik son dönemlerde tırmanışta. Biden, İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes görüşmeleri için geçen ay iki tarafa da bir teklif sunmuştu. Ancak ateşkes ihtimali, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları nedeniyle çıkmaza girmiş durumda.

Öte yandan ABD'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdürme biçimi ve sivillerin korunmasına yönelik eksiklik sebebiyle hayal kırıklığı yaşadığı da belirtiliyor. Demokrat Parti’den çok sayıda Kongre üyesinin, Netanyahu'nun 24 Temmuz'da ABD Kongresi’nde konuşmasını boykot etmesi bekleniyor. Ayrıca Netanyahu'ya karşı protesto gösterilerinin yapılacağı belirtiliyor.

Bakmadan Geçme