• Haberler
  • Gündem
  • New York'ta Kaside Okuyan Türk'ün Kimliği Belli Oldu!

New York'ta Kaside Okuyan Türk'ün Kimliği Belli Oldu!

New York'ta Türk bir imam, karşılaştığı sokak müzisyeni ile kaside seslendirdi. Görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Harika sesi ile sokak sanatçısına eşlik eden kişinin Dursun Şahin olduğu ortaya çıktı. Dursun Şahin kasideleri ve harika sesi ile dikkat çekiyor.

Dursun Şahin kimdir?

1979 yılında Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimini Samsun imam-Hatip Lisesinde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerini başarıyla bitirdi. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde yapmış olduğu “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

New York'ta Kaside Okuyan Türk'ün Kimliği Belli Oldu!

Üsküdar Musiki Cemiyetinde üç yıl solfej, nota, usul, bona, şan ve repertuar dersleri gördü. Sırasıyla Kerim Öztürk, Fatih Çollak, Ahmet Özhan, Ahmed Şahin, Amir Ateş, Ender Doğan ve Mehmet Kemiksiz hocalardan musiki, mevlid, kaside, ezan, Kur’an ve tavır dersleri aldı. Çok sayıda yurt içi yurt dışı konserlere katıldı. Halen Üsküdar Çinili Camii İmam-Hatibi olarak görev yapmaktadır. Türk Müziği bölümünde dini musiki alanında tezli yüksek lisansına devam etmektedir. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme