• Haberler
  • Ekonomi
  • Nike Neden Türkiye Satışlarını Durdurdu? İşte Tüm Detaylar

Nike Neden Türkiye Satışlarını Durdurdu? İşte Tüm Detaylar

Nike, Türkiye'deki sipariş alımını durdurma kararı aldı. Markanın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Türkiye'de yürürlüğe giren yeni gümrük düzenlemelerinin, tüketicilerin alışveriş deneyimini olumsuz etkilediği bildirildi.

Spor dünyasının devlerinden Nike, Türkiye pazarında önemli bir adım atarak online satışlarını durdurma kararı aldı. Markanın internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye'deki gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin, tüketicilerin alışveriş deneyimini olumsuz etkilediği söylendi.

Nike yetkilileri, yaşanan bu durum nedeniyle tüketicilerin siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında teslim edilemeyeceği konusunda endişeler taşıdıklarına değindi. Bu nedenle, Türkiye'den gelen tüm online siparişlerin geçici olarak askıya alındığı açıklandı.

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuar markasının internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız.”

NIKE NEDEN SİPARİŞLERİ DURDURDU?

4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euro’yu geçmeyen eşya ile 1500 euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

Bakmadan Geçme