• Haberler
  • Yerel
  • Öğretmeni Yaralayan Kadın: Hamile Bıraktı ve Kaçtı

Öğretmeni Yaralayan Kadın: Hamile Bıraktı ve Kaçtı

Kocasinan'da bir ortaokulda ilişki yaşadığı öğretmeni tabancayla yaralayan kadın mahkemedeki ifadesinde, 'Hamile bıraktıktan sonra yüzüstü bıraktı ve aileme söylemekle tehdit etti' diyerek öldürme niyetinin olmadığını belirtti.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Şehit Haldun Ateş Ortaokulu'nu basan Ş.A., ilişki yaşadığı çocuğunun öğretmeni K.Ç.K. ile tartıştıktan sonra yanındaki tabancayla ateş açtı.

Saldırıda öğretmen K.Ç.K. yaralanırken, durumun polise ihbar edilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri Ş.A.'yı saldırıda kullandığı tabancayla yakaladı.

ESKİ AŞIK ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Polise verdiği ifadede şikayetini geri çektiğini söyleyen öğretmen K.Ç.K., "Ben daha önce ifade vermiştim. Olay daha önce anlattığım gibi olmuştur. Ancak, ben bu aşamada şikayetimden vazgeçiyorum. 

Davaya katılmak istemiyorum. Olay sırasında silahı havaya mı sıktı bana mı sıktı göremedim. Merminin bana nasıl isabet ettiğini hatırlamıyorum." dedi.

"ÇOCUĞUM HAPİSHANEDE ENFEKSİYON KAPIYOR"

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ş.A. hakkında hazırlanan iddianame, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Şehriban A. hakkında, 'öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Açılan davanın bugün gerçekleşen ilk duruşmasında söz alan Ş.A. savunmasında, çocuğuyla hapishanede zor günler geçirdiğini söyleyerek; "Yanımda getirdiğim çocuk, K.Ç.K. ile ikimizin kızı. Şu an 1.5 yaşında ve böbreğinde büyüme var. Doktora gösterdim, 6 ay içerisinde tedavi edilmesi gerekiyormuş. Cezaevinde sürekli enfeksiyon kapıyor." dedi

HAMİLE BIRAKIP AİLEME SÖYLEMEKLE TEHDİT ETTİ

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan genç kadın, "Ben o insana zarar vermek istemedim, silah sadece üzerime atılınca patladı. Öldürme niyetim yoktu. Hamile bıraktıktan sonra yüzüstü bıraktı ve aileme söylemekle tehdit etti. 

"HER ŞEYİMİ KAYBETTİM"

Her şeyimi kaybettim, kamu görevlisi tarafından kandırıldım. Kadın olduğum için suçlu ben oldum. 

'DNA testi isteme, şikayetimden vazgeçeyim' demişti. Ben DNA testi istiyorum ve tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mahkeme heyeti; Ş.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bakmadan Geçme