• Haberler
  • Gündem
  • Ölüm tehditleri alıyorum diyen Sinan Ateş'in eşine yakın koruma verildi

Ölüm tehditleri alıyorum diyen Sinan Ateş'in eşine yakın koruma verildi

Fatih Altaylı'nın programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Beni de öldürecekler, haberiniz olsun' ifadeleriyle seslenen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e, silahlı iki yakın koruma tahsis edildi.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Sinan Ateş cinayeti sonrası, eşi Ayşe Ateş ile alakalı önemli bir gelime yaşandı. 

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında katılan Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek hayatına yönelik tehditler aldığını açıklamıştı. Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in ölümünden sonra kendisinin de hedef alındığını belirterek Sinan Aterş'i öldürenlerin kendisini de öldüreceğini belirtip koruma talebinde bulundu ve tehdit mesajlarına karşı suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

"SİNAN'I ÖLDÜRENLER BENİ DE ÖLDÜRECEKLER"

Katıldığı programda yaptığı konuşmada tedirgin olduğu görülen Ayşe Ateş, "Kapalı kapılar arkasında Ayşe Ateş cinayeti planlanıyor. Beni de öldürecekler haberiniz olsun. Sayın Cumhurbaşkanım size sesleniyorum. Beni de öldürecekler" diyerek tehditlerin ne denli ciddi olduğunu ifade etmişti. Ayşe Ateş, bu seslenişiyle yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı ve korunma talebinde bulundu.

SİLAHLI İKİ YAKIN KORUMA TAHSİS EDİLDİ

Ayşe Ateş'in tehditler aldığını söylemesinin ardından gazeteci İpek Özbey, Ayşe Ateş'e iki yakın silahlı koruma verildiğini duyurdu.

AYŞE ATEŞ KİMDİR?

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşidir. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Ayşe Ateş, kariyerine Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak başlamış ve daha sonra İYİ Parti TBMM Grup Danışmanı olarak görev yapmıştır. 

Ayşe Ateş, eşinin vefatının ardından adaletin sağlanması için kararlı bir şekilde hukuki mücadele vermektedir. Cinayetin ardından yaptığı açıklamalarda, faillerin ve azmettiricilerin adalet önünde hesap vereceğine olan inancını dile getirmiştir​

Bakmadan Geçme