Orta Doğu'nun Tansiyonu Altının Ateşini Yükseltti

Orta Doğu'daki yaşanan sıcak gelişmelerin ardından altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Yatırımcılar gram altın ne kadar? çeyrek altın ne kadar? sorusunun cevabını merak ediyor.

Orta Doğu’da gerilim ve tansiyon iyice yükseldi.

ABD ile İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırıları, Husilerin aylardır Aden Körfezi’nde gerçekleştirdiği saldırılar ve derken ABD’nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne yapılan İHA saldırısı sonrasında 3 askerin ölmesi ve 34 askerin yaralanması Orta Doğu’da gerilimi ve tansiyonu iyice yükseltti.

Saldırılar sonrası yapılan açıklamalar Orta Doğu’daki belirsizliği artırırken piyasalar da bu hareketlilikten hızlı bir şekilde etkilendi.
Gerginliğe ilk ve en yüksek tepkiyi her zaman olduğu gibi yine altın verdi.

Orta Doğu’da yaşanan gerginlik, altın fiyatlarını adeta vurdu. Artan jeopolitik gerilim ise altın fiyatlarının haftaya yükselişle başlamasına sebep oldu.

Gram Altın Ne Kadar? Çeyrek Altın Ne Kadar?

Buna göre ons altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,72 yükselerek 2.033,12 dolar seviyesinden işlem gördü. Ons altın ve dolar/TL’deki yükselişin desteğiyle gram altın ise yüzde 1,46 primle 1.982 liraya çıktı.

Piyasalar ise jeopolitik gelişmelerin yanında Fed'in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararını beklemeye başladı. Piyasalardaki yaygın görüş, faizlerin sabit bırakılması yönünde olsa da piyasalar özellikle FED Başkanı Powell’ın açıklamalarından ilk faiz indiriminin zamanına ilişkin ipuçları arayacak.


Piyasalarda en çok tercih edilen yatırım aracı altın olarak dikkat çekiyor. Özellikle küçük yatırımcıların tercih ettiği çeyrek altın fiyatları ise merak konusu oldu. Altındaki yükselişin ardından gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Sorularının cevabını merak eden yatırımcılar piyasa araştırmasına başladı.
Serbest piyasada gram altın 1982 TL’den çeyrek altın ise 3395 TL’den alıcı buluyor.

Bakmadan Geçme