• Haberler
  • Gündem
  • Otomobilin altında kalarak can vermişti! 5 yaşındaki çocuk asli kusurlu bulundu

Otomobilin altında kalarak can vermişti! 5 yaşındaki çocuk asli kusurlu bulundu

Erzurum'da site içerisinde otomobilin altında kalan 5 yaşındaki çocuğun öldüğü kazanın bilirkişi raporu belli oldu. Raporda çocuk 'asli kusurlu' bulunurken aile karara itiraz edecek.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 24 Haziran'da bir sitenin garajından çıkan Turan D. idaresindeki aracın altında kalarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Alparslan Cellat'ın ölümüyle ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Sürücü Turan D'nin "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanığın aracıyla site otoparkından çıkış yaparken çıkışa 13 metre mesafede 5 yaşındaki Alparslan ile bir çocuğun oyun oynadığı belirtilerek, "Sanığın görüş alanı içerisindeyken zararlı sonuca engel olabilecek süre ve mesafesi varken gereken dikkat ve tedbiri göstermeyerek yola odaklanmadan garajdan çıkması sonucu yol üzerinde bulunan Alparslan Cellat'ın üzerinden araçla geçip ölümüne sebebiyet verdiği anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

SÜRÜCÜ 3. CELSEDE TAHLİYE EDİLDİ

Soruşturma aşamasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra itiraz üzerine Antalya'da tutuklanan sürücü, yargılama aşamasında 3. celsede tahliye edildi.

Sanık Turan D, yargılama aşamasındaki savunmasında, kazayı bilerek ve isteyerek yapmadığını söyledi.

Kör nokta sebebiyle kazanın meydana geldiğini öne süren Turan D, "Bilirkişi raporuna göre yaşadığım tamamen talihsizliktir. Çocukları görmedim. Tam garaj kapısından çıkarken çocuklar yere çömelmiş durumdaydı. Arkaları dönük oldukları için beni görmediler, ben de onları görmedim. O noktada kesinlikle çocukların oyun oynayabileceklerini aklıma getirmedim. Garajdan çıkış anında aracın ışıkları yanık vaziyetteydi. Dolayısıyla fark edilebileceğimi düşünüyordum. Kornayı çalmadığım için kusurlu kabul edildim. Garajdan çıkarken korna çalmak aklıma gelmedi. Yaşananlar için çok üzgünüm." diye konuştu.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ÇOCUK ASLİ KUSURLU BULUNDU

Kazayla ilgili hazırlanan 3 farklı raporun 2'sinde hayatını kaybeden çocuk "tali kusurlu", son raporda ise "asli kusurlu" olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haberturk

Bakmadan Geçme