• Haberler
  • Gündem
  • Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz'in Devlet Bahçeli'nin Elini Öpmesine Özgür Özel'den Sert Tepki!

Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz'in Devlet Bahçeli'nin Elini Öpmesine Özgür Özel'den Sert Tepki!

CHP Lideri Özel: 'Sen, devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Bu devletten maaş alan birinin, siyasetin küçük bir kısmını temsil edenin önünde eğilmesini, el öpmesini asla kabul etmiyoruz.'

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpmesinin yankıları kamuoyunda devam ederken tartışmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldıç

CHP Lideri Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ziyareti sırasında elini öpen Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'e tepki gösteren Özel, "Sen, devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Bu devletten maaş alan birinin, siyasetin küçük bir kısmını temsil edenin önünde eğilmesini, el öpmesini asla kabul etmiyoruz" dedi.

YANLIŞ DEVLETİN ELİNE SARILMIŞSIN

Özel, konuşmasında şunları söyledi:

"15 Temmuz'da hiç asılmayan binalara Atatürk resimleri asanlar, hata yaptık, sadakata baktık liyakata değil diyenlerin, şimdi aynı hataları tekrar ettiklerini görüyoruz. O yüzden, iyi yetişmiş, liyakatlı kadroların ve kesinlikle cemaatlere, partilere, kişilere değil, devlete olan sadakatin öneminin altını çiziyorum. Dün gördüğüm bir şaşkına da şunu söylüyorum ki; sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın. Bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı, neye ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken, üzerinde üniformasıyla, yetkisiyle olan birilerinin bu ülkede siyasetin bir kısmının, küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz, nokta.

"BU DEVLETİN DİBİNE DİNAMİT KOYMAKTIR"

Ben, bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında, muhatap hangimiz olursa olsun o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım, çok kutsadığınız ve esasen saygıda ve bağlılıkta bizden çok geride olduğunuz, bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askerdir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etmişti. Ziyaretinin ardından polisleri selamlayan Bahçeli, Özel Harekat Başkanlığı'ndan ayrılmıştı. Bahçeli'nin ziyareti sırasında Özel Harekat Dairesi Başkanı Süleyman Karadeniz'in, Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü ana ilişkin fotoğraf karesi sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Bakmadan Geçme