• Haberler
  • Siyaset
  • Özgür Özel'den DEM Parti İle El Sıkışan Devlet Bahçeli'ye Zehir Zemberek Gönderme! Vallahi Ben Yapmadım

Özgür Özel'den DEM Parti İle El Sıkışan Devlet Bahçeli'ye Zehir Zemberek Gönderme! Vallahi Ben Yapmadım

Özgür Özel: 'Devlet Bahçeli için söylüyorum, 'kapatılsın' dediği partiye, 'milletvekilleri içeri atılsın' dediği partiye, eş genel başkanını içeriye attırdığı, 'çıkmasın' dediği partiye, 'hazine yardımı vermeyin' dediği partiye, 'terör yuvası' dediği partiye gittiler el sıkıştılar.'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyaret kapsamında il başkanlığının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelen Özel, belediyenin şeref defterini imzaladı. Özel, daha sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Parti grubunu ziyaret ederek Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ile tokalaşması üzerine konuşan Özel "Siyasette ellerin havada bırakıldığı dönemi CHP geride bıraktı. Gördüğünüz gibi artık herkes geride bırakıyor" dedi.

Sıkışınca 'tehlike büyük arkamıza dizilin'... Bize geçmişte DEM'leniyor diyenler, sadece HDP vekilleriyle el sıkıştık diye terör örgütleriyle el ele kol kola diyenler bugün gittiler, Devlet Bahçeli için söylüyorum, 'kapatılsın' dediği partiye, 'milletvekilleri içeri atılsın' dediği partiye, eş genel başkanını içeriye attırdığı, 'çıkmasın' dediği partiye, 'hazine yardımı vermeyin' dediği partiye, 'terör yuvası' dediği partiye gittiler el sıkıştılar. Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu. Ben Devlet Bey kadar hararetle el sıkışıp büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım. Bu ülkenin seçilmiş tüm partileri değerlidir, herkes temas halinde olmalıdır, el sıkışmalıdır. Bu normalleşmenin mimarı biziz. Ama işine geldiği zaman normalleşeyim, işine geldiği zaman düşman hukuku uygulayayım, öyle bir şey yoktur... HDP 6 buçuk milyon oy almış. O seçmenin temsilcileriyle merhabalaşmak... İYİ Parti'yi temsilen Musavat Bey'e sarılmak... Bunlar siyasette olmazsa olmazlar. Bunu yapmadığınızda, o kişilere oy vermiş kişilere saygı duymuyorsunuz. 

ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ

Erken seçim için talebini yineleyen Özel, "Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

'Erken seçim' diye meydanlar inliyor. Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Eğer erken seçim olursa gelir hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok erken seçim olmazsa, bu milleti açlığa, yoksulluğa itip 5 yılın sonuna doğru 'gelin seçimleri 6 ay önce yapalım, ben aday olayım.' Öyle bir şey yok! Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz. Kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP'yi iktidar yapmaktır.

Özel, Erdoğan'ın açıkladığı İsrail'in Türkiye'yi hedeflediği iddialarına dair de mecliste oturum talebini yineledi ve şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne böyle açıktan bir tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu bütün somut gerekçeleri ile Milletin Meclisi'nde açıklaması lazım. Toplantının, Erdoğan'ın da mutlaka TBMM'de bulunduğu ve bakanların yanıtlayamadığı konularda da soruları yanıtlayacağı şekilde yapılması son derece önemlidir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme