• Haberler
  • Siyaset
  • Özgür Özel'den Savunma Sanayii Fonu Tepkisi: 'Alacaksan bankalardan alacaksın, halkın yakasını bırak'

Özgür Özel'den Savunma Sanayii Fonu Tepkisi: 'Alacaksan bankalardan alacaksın, halkın yakasını bırak'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasına Nobel ödülü alan ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik ederek başladı. Özel, son günlerde tartışmalara neden olan, 100 bin TL üzerindeki kredi kartı limitlerinden savunma sanayine destek için katkı payı alınmasına tepki gösterdi. Özel, "İsrail Türkiye'ye saldıracak' sözleri halktan para koparmak içinmiş, alacaksan o parayı bankalardan alacaksın kardeşim, halkın yakasını bırak." dedi.

Konuşasına Amasra'daki maden kazasına dikkat çeken Özel, Fernas işçilerinin açlık grevini de gündeme getirerek şunları söyledi:

"Amasra maden kazasının dün yıldönümüydü. AK Parti iktidarı işçiye yoksulluk, sefalet, perişanlık ama daha da acısı ölüm getirdi. 22 yılda en az 33 bin iş cinayeti işlendi. Bir ülkede bir felaket yaşanıp da 33 bin kişi hayatını kaybettiğinde tarihe geçiyor. Erdoğan dedi ki 'Biz kader planlarına inanmış insanlarız' Sayıştay raporlarına baktığınızda önlenebileceği çok açık. Kader planı değil.

"BU DAVALAR BİR KEZ DAHA AÇILACAK, SORUMLULAR HESAP VERECEK"
Tüm sorumlular hakettiği cezayı alana kadar Amasra'yı takip etmeye devam edeceğiz. Biz istediğimiz kadar emeğin yanında olalım, birileri suçu örtmeye ve suçluları korumaya gayret sarf ediyor. Soma'da kazanın son mahkemesinden sonra söylemiştim. Burada da söylüyorum; çok geçmeden bu ülkede bu ülkede bu davalar bir kez daha açılacak, sorumlular hesap verecek. And olsun ki yapacağız.

"FERNAS'IN PATRONU HAK YİYOR VE BUNU ERDOĞAN'A DAYANDIRIYOR"

Fernas işçileri dün açlık grevine başladı. Ankara'nın ortasında bir parkta yemeden, içmeden, konuşmadan sadece ellerindeki kasklarını yere vurarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Emeği sömürülen birinin emeğini sömüren patron senin milletvekilin sana güveniyor. Gittim cumhurbaşkanına anlattım diyor. Allah bilir ne dedi. İçlerinde her görüşten insan var. Soma'nın dağlarındaki köylerden gelmiş tertemiz evlatlar bunlar. Fernas'ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan'a dayandırıyor. O işçilerin kılına zarar gelirse sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır."

"BİZ BU KATLİAM YASASINI UYGULAMADIK, UYGULAMAYACAĞIZ VE ASLA DA UYGULATMAYACAĞIZ"

Gebze'deki hayvan katliamına değinen Özel, şöyle konuştu:

"Kahrolduğumuz, gençlerin ağladığı, milletvekillerimizin başında durduğu o olay. Gebze'de yüreklerin kaldırmayacağı görüntüler yayınlandı. Kanun şöyleydi; canları sokaktan alacak, götürüp barınağa koyacak. iki ay tutacak orada ve sahiplenilmeyeni zehirleyecek. İtiraz ettik ve şuna çevirdiler; barınak yapmak için 2028'e kadar süre verildi. Alacaksın, kısırlaştırıp barınakta tutacaksın diyor. Kanun gizlice şöyle diyor; toplum çok tepki gösterdi, o kadarını yazamadık. Çok kalabalıksa sen biliyorsun yapacağını diyor. Gebze'de, Ümraniye'de bunu yaptılar. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız ve asla da uygulatmayacağız. Kendi belediyeleri, örtülü mesajı alanlar canlara kıyıyor.

Kesintilerle hayvan hakkı fonu oluşsun dendi. MHP ve AK Parti'de altına imza attı. Topla, geriye de bırakma dersen bunlar oluyor. derhal bu kanun değişmelidir. Grup başkanvekillerimiz birazdan bu konuyu dile getirecekler. Bir çağrım da AYM'nin sayın üyelerine. Bu yasayı yüce mahkemeye taşıdık. Bu yasayı iptal etmelidir. Yerine yeni yasa için de çok kısa, makul bir süre verilmeli. Bu katliam yasası durdurulmalıdır."

SAVUNMA SANAYİİ DESTEK FONU

Özel, 100 bin TL limiti olan kredi kartlarından savunma sanayii fonu alınmasına tepki göstererek şunları söyledi:

"Şimşek yeni vergi getirmeyeceklerini söylemişti. Daha sözlerinin haber olduğu gazetelerde mürekkep kurumadan AK Parti bir teklif getirdi. Bu teklif hiç sürpriz değil. Erdoğan, Meclis'i açış konuşmasında demişti ki; İsrail'in bir sonraki hedefi biziz. Buna bir anlam veremedik. Ne dış politikacılar ne güvenlik uzmanları ne de birazcık olsun meseleyi yakından takip eden kimse anlam veremedi. İsrail saldıracak, bizi destekleyin demek istiyor. Yönetimdeki beceriksizliğini gizlemek için bunu ortaya attılar, daha önce de yaptılar.

Kapalı oturumda ne. konuşulduğunu 10 yıl söyleyemezsiniz. Devlet sırrı erse gereğini yaparız. Ama 'mış' gibi yapıp milleti kandırmasınlar dedik. Ne söylemezseniz onu ifşa ederiz dedik. Sizin ya da bizim bilmediğimiz bir şey anlatmadılar. kanıtını ortaya koyamadılar. Etrafından dolaşıp ne biliyorsak onu anlattılar. Bugün Bahçeli tepki göstermiş, 'yakıştırmadım' demiş. Bu milletin gözünün içine baka baka deyin ki; Dinledim, İsrail'in saldıracağına ikna oldum diyemez. Bir milletvekili bunu diyemez. Esas niyet cambaza bak derken milleti oyalamak. Bir de milletin cebine el atacaklar. Savunma sanayii fonu getirdiler. Tehlike büyük, İsrail Türkiye'ye saldıracak. Savunma sanayiine destek olacağız dediler.

Vergi kazanandan alınır. Kredi kartını veren banka mı kazanıyor, alan vatandaş mı? Limit vermiş, kendi kendine arttırmış. Alışveriş yapandan da değil, yapma ihtimali olandan da vergi alıyor. Kredi kartından kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöküyor. Yapılmayan alışverişten vergi almaya kalkan deli dumrula diyorum. Bu parayı alamayacaksın. onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan bankadan alacaksın."

Bakmadan Geçme