• Haberler
  • Dünya
  • Paşinyan'ın Helikopteri Acil İniş Yaptı! Akıllara İran Cumhurbaşkanı geldi

Paşinyan'ın Helikopteri Acil İniş Yaptı! Akıllara İran Cumhurbaşkanı geldi

Geçtiğimiz günlerde Helikopteri acil iniş yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de bulunduğu bir helikopter kaza yapmıştı olayda kurtulan olmamıştı. Bu sabah Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın helikopteri acil iniş yaptı.

Geçtiğimiz hafta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de bulunduğu bir helikopter kaza yapmış ve içindekilerin tamamı hayatını kaybetmişti.

ACİL İNİŞ YAPTI

Bu sabah ise Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın helikopteri, Tashir'e gitmek üzereyken kötü hava koşulları sebebiyle acil iniş yaparak Vanadzor'a indi.

Paşinyan ve beraberindekilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

NİKOL PAŞİNYAN KİMDİR?

1975 yılında Ermenistan'ın kuzeydoğusunda Azerbaycan sınırında bulunan Ijevan'da doğan Paşinyan, 1990'ların başında gazetecilik eğitimi almak üzere Erivan'a yerleşti.

Okul hayatı boyunca hep yüksek notlar aldı ancak devamsızlık nedeniyle okuldan atıldı. 1990'ların sonunda Armenian Time adını verdiği bir gazete kurdu.

Paşinyan, verdiği mülakatlarda siyasi görüşlerinin Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan'dan etkilendiğini söylüyor.1991-98 yılları arasında iktidarda olan Ter-Petrosyan, Birleşmiş Milletler tarafından Azerbaycan toprağı kabul edilen Dağlık Karabağ ve etrafındaki rayonların işgaliyle sonuçlanan savaşın liderliğini yapan isimdi.

Ter-Petrosyan'ın iktidardan ayrılmasıyla birlikte Paşinyan'ın da muhalefet tonunu artırdığı görülüyor. Armenian Time, 2000'li yılların başından itibaren ülkenin en önemli muhalif yayınlarından biri haline gelirken, Paşinyan da zaman içerisinde siyasi alana geçmeye başladı.2008 yılında yapılan seçimleri Ter-Petrosyan'ın kaybetmesinin ardından hile yapıldığı gerekçesiyle protesto gösterileri düzenlendi. Paşinyan, bu gösterilerde ilk kez muhaliflerin önde gelen isimleri arasında yer aldı.

Gösteriler, güvenlik güçleri tarafından oldukça sert şekilde bastırıldı. Hakkında soruşturma açılan Paşinyan bir süre kaçak yaşadı. 2009 yılında yakalandı ve yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2011 yılında genel afla serbest bırakıldı ve bir yıl sonra da Ter-Petrosyan'ın liderlik ettiği muhalefet blokunun içinde parlamentoya girdi. Daha sonra Ter-Petrosyan'la da yolları ayrıldı ve kendi hareketini kurdu.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme