• Haberler
  • Gündem
  • Pazarda Satılmayan Kurbanlıkları ESK Alacak? Detayları Nedir? Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Pazarda Satılmayan Kurbanlıkları ESK Alacak? Detayları Nedir? Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı, satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını duyurdu.

SATIN ALINACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, üreticiler tarafından getirilen ancak satılamayan kurbanlıkların ESK tarafından talep edilmesi durumunda satın alınacağı belirtildi.

Bu adımın, üreticilere destek olmayı ve satılamayan hayvanların değerlendirilmesini sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

20-28 HAZİRAN ARASI MÜRACAT ETMELERİ GEREKİYOR

Hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 iş günü içinde yapılacağı ifade edilirken, üreticilere kolaylık sağlamak için, hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek.

Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgeleriyle birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Bu belgelerle birlikte başvuran üreticilerin hayvanları için TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapılarak, Et ve Süt Kurumu'nun Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacaktır.


 

 

Bakmadan Geçme