• Haberler
  • Sağlık
  • Pfizer, insanları COVID-19 Aşısı Etkinliği Konusunda Yanıltıyor mu?

Pfizer, insanları COVID-19 Aşısı Etkinliği Konusunda Yanıltıyor mu?

ABD, Kansas eyaleti şirkete karşı dava açtı. Davada şirketin kalp ve hamilelik ile ilgili komplikasyonlara ait kanıtları sakladığı belirtiliyor.

Kansas eyaleti, ilaç şirketi Pfizer'e karşı, COVID-19 aşısı hakkında yanıltıcı beyanlarda bulunduğu iddiasıyla yasal işlem başlattı. Thomas County Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, Pfizer'in aşıyla ilgili potansiyel riskleri gizlediği ve aşının etkinliğine dair yanlış iddialarda bulunduğu öne sürülerek, Kansas Tüketiciyi Koruma Yasası'nın ihlal edildiği iddia ediliyor.

KANSAS, PFİZER'IN İNSANLARI YANILTTIĞINI İDDİA EDİYOR

Kansas Başsavcısı Kris Kobach, Pfizer'in hamilelikle ilgili komplikasyonlar ve kalp sorunları gibi riskleri açıklamayıp halkı aldattığını belirtti. Buna karşılık, Pfizer tüm açıklamalarının doğru ve bilime dayalı olduğunu savunarak davayı reddetti. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, aşının nadiren miyokardit ve perikardit gibi yan etkilere neden olduğunu belirtmiş ve bu yan etkilerin etiketlerde yer aldığını söylemiştir. Ayrıca, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin 2023 yılında yaptığı bir inceleme, COVID aşıları ile düşük arasında bir bağlantı bulamamıştır.

Dava, Pfizer'in aşısının virüsün mutasyonlarına karşı etkili olduğunu ve bulaşmayı önlediğini iddia ederek yanlış bilgi verdiğini de ileri sürüyor. Bu dava, Teksas Başsavcısı Ken Paxton'ın geçen yıl Pfizer'e karşı açtığı benzer bir davayı takip ediyor. Kobach, diğer eyaletlerin de benzer davalar açmasının beklendiğini belirtti. BioNTech, Kansas'taki davada davalı olarak yer almamıştır.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme