• Haberler
  • Siyaset
  • PKK Sizi Tükürüğü İle Boğar Diyen Abdullah Zeydan Van'dan Aday Gösterildi

PKK Sizi Tükürüğü İle Boğar Diyen Abdullah Zeydan Van'dan Aday Gösterildi

İBB adayı olarak Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi kamuoyuna açıklayan DEM Parti, Van için de tartışmalı bir ismi aday gösterdi.


DEM Parti 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için kamuoyunun merakla beklediği İstanbul başta olmak üzere büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.
İBB adayı olarak Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’yi kamuoyuna açıklayan DEM Parti, Van için de tartışmalı bir ismi aday gösterdi.
2015 yılında HDP’den milletvekili seçilen ve 28 Temmuz’da yaptığı konuşmayla halen tepkilerin odağında olan Abdullah Zeydan DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. 
7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilen Zeydan, 28 Temmuz 2015’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara tepki gösterenmiş, katıldığı bir programda haddi aşan ifadeler kullanarak “PKK’nın ve Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara buradan bir çağrı yapmak istiyoruz; PKK’nin öyle bir gücü var ki istese sizi tükürüğüyle boğar” demişti.
Bu konuşmasının ardından 4 Kasım 2016 da gözaltına alınıp tutuklanan Zeydan, 'terör örgütüne yardım etme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
Zeydan’ın Van’dan aday gösterilmesi birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Bakmadan Geçme