• Haberler
  • Spor
  • Portekiz Çekya'yı Uzatmalarda Devirdi: 2-1

Portekiz Çekya'yı Uzatmalarda Devirdi: 2-1

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile Çekya karşı karşıya geldi. Portekiz geriye düştüğü karşılaşmayı uzatmalarda attığı golle 2-1 kazandı.

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz Çekya'yı 2-1 mağlup ederek 3 puanla başlayan taraf oldu.

Portekiz ölüp ölüp dirildiği ve bir golü ofsayt gerekçesiyle VAR'dan döndüğü karşılaşmayı 90+2'inci dakikada attığı golle kazanmayı bildi.

Euro 2024 F Grubu karşılaşmasında Portekiz ile Çekya kozlarını paylaştı. Mücadele, 2-1'lik Portekiz galibiyeti ile tamamlandı.

Çekya'nın golü 62. dakikada Provod'dan gelirken, Portekiz'in gollerini 69. dakikada Hranac (k.k) ve 90+2. dakikada Conceiçao kaydetti.

Portekiz son dakikalarda ofsayta takıldı

Portekiz'in 87. dakikada Jota ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrasında maçın hakemi Marco Guida tarafından ofsayt olarak değerlendirildi ve gol geçersiz sayıldı.

RONALDO TARİHE GEÇTİ

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Cristiano Ronaldo, toplamda 6 Avrupa Şampiyonası'nda da forma giyen tarihteki ilk oyuncu oldu. 

Ayrıca bir diğer Portekizli isim Pepe de Portekiz'in ilk 11'inde kendisine yer buldu ve 41 yaş 113 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. 

Bu sonuçla birlikte Portekiz turnuvaya üç puanlı bir başlangıç yaparken, Çekya ilk maçını puansız geçirmiş oldu.

Portekiz - Çekya maçı, gruplardaki ilk maçların sonuncusu oldu. 

Yarından itibaren gruplardaki ikinci maçlar oynanmaya başlanacak. 

Bakmadan Geçme