• Haberler
  • Spor
  • Portekiz'i Penaltılarda Deviren Fransa Yarı Finale Yükseldi

Portekiz'i Penaltılarda Deviren Fransa Yarı Finale Yükseldi

90 dakikası ve uzatma dakikaları 0-0 biten karşılaşma penaltılara gitti. Fransa Portekiz'i penaltılarda eleyerek yarı finale yükselen ikinci takım oldu. Portekiz'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, kariyerinde ilk kez büyük bir turnuvayı gol atamadan tamamladı.

Almanya'nın ev sahipliğindeki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2024) Almanya'yı 2-1 yenen İspanya'nın ardından ikinci yarı finalisti belirlenmek için Portekiz ve Fransa karşı karşıya geldi. 

90 dakikası ve uzatma dakikaları 0-0 biten karşılaşma penaltılara gitti. Fransa Portekiz'i penaltılarda eleyerek yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

EURO 2024 çeyrek finalde 120 dakikası 0-0 biten maçta penaltılar sonucunda Fransa, Portekiz'i 5-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Volksparkstadion'da oynanan karşılaşmada uzun süre gol beklenirken ilk yarıda meşin yuvarlak çizgiyi geçmedi ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da uzun süre gol gelmezken iki takım da çok tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Portekiz'de Ronaldo ve Vitinha gole çok yaklaşırken Fransa'da da Camavinga ve Kolo Muani gole yaklaşan isimler oldu.

90 dakika sonucunda gol sesi çıkmadı ve maç uzatmalara gitti.

30 dakika süren uzatmalar sonucunuda da gol sesi çıkmadı ve 120 dakika golsüz geçilerek maç penaltılara gitti.

Penaltılar sonucunda da 5-3'lük skorla Fransa yarı finale yükselen takım oldu.

Portekiz'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, kariyerinde ilk kez büyük bir turnuvayı gol atamadan tamamladı.

Bakmadan Geçme