• Haberler
  • Gündem
  • "Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" #6subat2023

"Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" #6subat2023

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için Hatay'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte insanlar hep bir ağızdan "Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" diye bağırarak tepki gösterdiler.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için Hatay’da yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte insanlar hep bir ağızdan "Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" diye bağırdı.

TAM 1 YIL GEÇTİ

Acılar daha dün gibi tazeyken, depremlerde yaşamını yitirenlerin yakınları depremin yıldönümünde, Hatay’da bulunan Yunus Emre Parkı’nda ve Köprübaşı mevkiinde anıldı ve yürüyüş yapıldı. Anmalarda acılı yakınlar hep bir ağızdan “Unutmak yok affetmek yok helalleşmek yok” sloganları attı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerdeki can kaybı, AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum'un tartışma yaratan açıklamaları önce "50 bin 96" olarak açıklanmıştı. Kurum'un "En son Kahramanmaraş depremi oldu mu? Oldu. Orada 11 ilimizde 50 bin canımız gitti mi? Gitti. İşte 6 Şubat geliyor... 130 bin canımız gitmiş” açıklamaları sonrası ise 50 bin 96 can kaybı sayısı güncellendi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni sayının 53 bin 537 olduğunu duyurdu.

SAAT 04:17'DE HALK "SESİMİ DUYAN VAR MI?" DİYE BAĞIRDI

Depremin meydana geldiği saat 04.17’de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Bölge halkı, “Sesimi duyan var mı?” diye seslendi. Her iki anmada da sık sık, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları atıldı.

ETKİNLİĞE KATILAN İSİMLER

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler için Hatay’da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı’nda iki ayrı anma etkinliği düzenlenirken, Köprübaşı’ndaki anma törenine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katıldığı belirtildi.

Bakmadan Geçme