Radar Cezası Tarih mi Oluyor? Radar Cezası Ne Kadar?

Sürücülerin en çok canını acıtan cezalardan birisi olan radar cezası tarihe mi karışıyor? Bir sosyal medya kullanıcısı, Google haritaların radar özelliğini test edip işe yaradığını gösterdi. Google Haritalardan Radar özelliği nasıl açılır? İşte detaylar...

Trafikte sürücülerin en çok karşılaştığı ve en çok da canlarını yakan ceza türlerinin başında gelen radar uygulaması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Google haritalar uygulamasında güncelleme yapıldı. Bu sayede artık radar aracı ve cihazı konulan bölgeler harita üzerinden takip edilebiliyor. Bu sayede sürücüler binler liralık cezadan kurtulabiliyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Google haritaların radar özelliğini test edip işe yarayıp yaramadığını gösteren video çekti. Haritada radar aracının olduğu gösterilen bölgede gerçekten de bir radar aracının yer alması özelliğin işe yaradığını gösterdi.

Paylaşılan video sosyal medyada çok büyük ilgi görürken kullanıcılar Google haritalarda radar özelliğinin nasıl açıldığını merak etmeye başladı. Milyonlarca kişi Google haritalarda radar özelliği nasıl açılır? sorusunu sormaya başladı.

Gidilecek yerin adresi girildikten sonra çıkan rota üzerinde + işareti yer alıyor. Bu artı işaretine basılması durumunda radar seçeneği seçilebiliyor. Bu seçenek işaretlendiği andan itibaren ise güzergah üzerindeki tüm radar noktaları harita üzerinde gösteriliyor. Ayrıca uygulama radarın hala orda olup olmadığının da belirlenmesi açısından kullanıcılara soru yöneltiyor. Radar aracının hala orada olduğunu belirtmek isteyenler "evet" veya "hayır" seçeneğine dokunarak bilgi güncellemesi yapabiliyor.

RADAR CEZASI NE KADAR 2024? 

Hız Limiti Aşımı, Radar Cezası Ne Kadar?
Karayollarında uyulması gereken hız sınırı, araçtan araca göre değişir. Ayrıca hız limiti ne kadar aşılırsa o kadar fazla para cezası ödemek söz konusudur. Hız cezası aynı zamanda radar cezası olarak da aratılır. Yani radar cezası ne kadar şeklinde bir sorunuz varsa cevabı hız cezası için ödemeniz gereken tutarları ifade eder.

Şimdi 2024 radar cezası için hız sınırlarına göre ödenecek para tutarlarını madde madde açıklayalım.

2024 yılında hız limiti aşma cezaları ise şu şekilde:

Hız sınırını %10-30 oranında aşmanın cezası: 1.506 TL
Hız sınırını %30-50 oranında aşmanın cezası: 3.135 TL
Hız sınırını %50’den fazla aşmanın cezası: 6.439 TL

MUHABİR

Bakmadan Geçme