Ramazanda İftar Menülerinin Fiyatları Cep Yakıyor

Ramazan ayına yaklaşılırken, şehirdeki restoranlar ve lokantalar, iftar ve sahur menülerini düzenlemeye başladılar. Geçen yılın aksine, bu yıl restoranlarda fiyatlandırmanın şeffaf olması için girişlere fiyat listeleri koyma zorunluluğu getirildi.

Ramazan ayına yaklaşılırken, şehirdeki restoranlar ve lokantalar, iftar ve sahur menülerini düzenlemeye başladılar. Geçen yılın aksine, bu yıl restoranlarda fiyatlandırmanın şeffaf olması için girişlere fiyat listeleri koyma zorunluluğu getirildi.

ORTALAMA İFTAR MENÜSÜ 800 TL

Ticaret Bakanlığı'nın fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle işletmelerin kapı girişlerinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirildi. Ancak fiyatlar geçen yıla göre ciddi oranda artmış durumda. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, şubat ayında lokanta ve otellerde yıllık yüzde 94,78 oranında fiyat artışı yaşandı. Restoranlarda ise fiyatlar bir yılda neredeyse yüzde 100 arttı. Bu durum, geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsünün bu yıl 800 lira civarında talep edilmesine neden oldu.

TARİHLERE VE GRAMAJLARA DİKKAT

Tüketicilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer konu ise market alışverişleri. Özellikle Ramazan kolilerinde, gramajı düşük veya son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler bulunabilir. Tüketici Derneği, vatandaşları bu konuda uyararak, hem son kullanma tarihine hem de ambalajlı ürünlerde gramaja dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme