• Haberler
  • Magazin
  • Rap Müziği Abartılı Bulan Gülse Birsel'e Gazapizm'den Cevap

Rap Müziği Abartılı Bulan Gülse Birsel'e Gazapizm'den Cevap

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel'in rap müziği eleştiren açıklamaları, rapçi Gazapizm'e dokundu. Gazapizm 'Tüm bunlara bu sığlıkta baktığına emindik zaten' ifadelerini kullandı.

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

Birsel, rap müziklerindeki şarkı sözlerini abartılı bulduğunu söyleyerek "Bu kadar sağlık sorununuz olamaz. 'Kurumuş boğazım, bacaklarım ağrıyor, başımda bir sızı, ayaklarım tutmuyor...' Çok üşüyorlar. Ben çok üşürüm, benden daha çok üşüyorlar. İstanbul soğuk diye şikayet ediyorlar, soğuk değil" ifadelerini kullandı.

GAZAPİZMDEN GÜLSE BİRSEL'E CEVAP

Bu ifadeler, özellikle rap camiasında tepki topladı. Ünlü rapçi Gazapizm (Anıl Acar), Birsel'in bu yorumlarına sosyal medya hesabı üzerinden karşılık verdi.

Gazapizm, paylaşımında "Kalır burjuva düşlerin yalanlardan arda. Bu arada Gülse hanımefendinin bu videoda beni şaşırtan hiçbir söylemi yok. Tüm bunlara bu sığlıkta baktığına emindik zaten. Yeni kitabı hayırlı olsun" sözlerine yer verdi.

GAZAPİZM KİMDİR?

Acar, 1988’de Elazığ’da dünyaya geldi. Babası Kürt, Annesi Türk'tür. Anne ve babası öğretmendir. 

Türkçe rap müziğine 2003 yılında başladı. 2012'de Konak, İzmir'de Argo İzmir'i kurdu. 2014'te Yeraltı Edebiyatı albümünü yayınladı. Sokak ağzı ile bestelediği parçaları ile ilgi gördü.

2016'da Bir Gün Her Şey adlı albümünü yayımladı. İzmir'de "Gece Sabahın" ve "Memleketsiz" adlı şarkılar için klip çekti.

Çukur adlı dizide "Heyecanı Yok" adlı şarkısının yer bulmasıyla daha fazla tanınmaya başladı. Şarkı, Türk dizilerinde rapin daha fazla görünür olduğu bir döneme denk geldi ve etkili oldu.

Gazapizm daha sonra aynı dizi için Cem Adrian ile "Kalbim Çukurda" adlı şarkıyı seslendirdi.

 Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunudur.

"Unutulacak Dünler" (2020) adlı şarkısı Türkiye'de 2020'de en çok dinlenen şarkılar arasında yer aldı.

10 Mayıs 2024'te 4 yıl aradan sonra 'Dönmek için Eve' isimli yeni albümünü çıkardı.

Bakmadan Geçme