• Haberler
  • Oyun
  • Roblox ne zaman açılacak, Roblox Bugün açılacak mı?

Roblox ne zaman açılacak, Roblox Bugün açılacak mı?

Geçtiğimiz haftalarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişim engeli getirilen Roblox'un tekrar ne zaman açılacağı, sorusu takipçileri tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Roblox ne zaman açılacak? Roblox yasağı ne zaman kalkacak?

Roblox ne zaman açılacak sorusu, kullanıcıların gündeminde yer almaya devam ediyor. Roblox erişimi son durum gelişmeleri gündemde araştırılan konulardan biri. 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi. Bu gelişmenin ardından 'Roblox yeniden açıldı mı' sorusunun yanıtı kullanıcılar tarafından sorgulanıyor.

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilişim Suçları Bürosu’nun talebi üzerine çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle Roblox adlı dijital platforma erişim engeli kararı aldı.

UZUN SÜRE YASAKLI KALACAK!

Roblox'un Türkiye'de uzun süre yasaklı kalacağı belirtiliyor. Çocukların akıl ve ruh sağlığına yönelik tehditleri içermesinden ve çocuk istismarına yol açmasından dolayı Roblox'un Türkiye'de belki bir daha hiç açılmayacağı da iddia ediliyor.

ROBLOX NEDEN KAPANDI?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A1. maddesi uyarınca, yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi gerekçelerle erişim engeli kararının verilmesine hükmetti.

 

Bakmadan Geçme