• Haberler
  • TV
  • RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

Yayınlandığı ilk bölümden itibaren Türkiye'nin gündemine oturan Kızıl Goncalar dizisine verilen yüksek ceza ve yayın durdurma yasağı hakkında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama geldi.

RTÜK diziye "Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar" içerdiği iddiasıyla 9 milyon TL para ve 2 kez yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK Başkanı Şahin, 'Kızıl Goncalar’a verilen cezalarla ilgili gelen eleştirilere TV100 ekranlarında cevap verdi.

RTÜK TARİHİNİN EN YÜKSEK ŞİKAYET SAYISI

"Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı" diyen Ebubekir Şahin, RTÜK’ün tarihi boyunca bu kadar şikayet almadığını söyleyerek "36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi?" ifadelerini kullandı.

Ebubekir Şahin diziyle ilgili "Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının milli ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz" değerlendirmesi yaptı.

'ŞİKAYETLERE SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Şahin "Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır. Hiç kimsenin halkın bir bölümünü hakir görmeye hakkı yoktur. Gözümüzün içine baka baka yapılanlara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

CEZA SEBEPLERİNDEN BİRİSİ FIRINCI SAHNESİ

RTÜK’ün CHP’li üyesi Tuncer Keser, Kızıl Goncalar’a ceza verilmesinin nedenlerinden birinin dizideki ‘börek sahnesi’ olduğunu söyledi.

CEZA SONRASI DİZİ DEVAM EDECEK Mİ? 

Kızıl Goncalar dizisine verilen 2 efa yayın durdurma ve 9 Milyon TL para cezası onrası dizisin denaryosunda bir değişiklik yapıp yapmayacağı veya yayınlanmaya devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

Bakmadan Geçme