• Haberler
  • TV
  • Rüzgarlı Tepe Nerede Çekiliyor? Kanal 7 Rüzgarlı Tepe

Rüzgarlı Tepe Nerede Çekiliyor? Kanal 7 Rüzgarlı Tepe

Kanal 7'nin yeni dizisi Rüzgarlı Tepe ilk bölümü ile 1 Ocak Pazartesi akşamında izleyici ile buluştu. Hikayesi ve oyuncu kadrosu ile beğenilen ve merak edilen dizilerden olan Rüzgarlı Tepe'nin çekimlerinin nerede yapıldığı araştırılıyor.

RÜZGARLI TEPE HİKAYESİ:

Yaşadığı kasabanın en zengin ailesinin kızı olan Zeynep ve kendini kaybettiği ailesinin intikamına adamış Halil’in bilinmezlik ve imkansızlıklar girdabının içinde yaşadığı aşk hikayesi “Rüzgarlı Tepe”, Kanal 7 izleyicisi ile buluşuyor. Ailesinin akıllı, uslu ve hanım kızı olan Zeynep, kasabada herkes tarafından örnek gösterilen birisidir. Fakat Zeynep’in bilinmeyen bir yönü vardır, o da savaşçı bir ruha sahip olmasıdır. Halil ise anne babasını daha çocuk yaşta kaybetmiş ve yıllarca ailesini kaybetmenin üzüntüsü ve kini ile teyzesinin yanında büyümüş bir gençtir.

Çileli bir hayata küçük yaşlarda adım atan, zorluklarla mücadeleyi bırakmayan Halil ve prenses profilinin altında gerçek bir özgür savaşçı yatan Zeynep’in yolları kesişir. Ailesi için yaşayan Halil ve ailesine rağmen yaşayan Zeynep’in kör düğüme dönen aşk hikayesinde yaşanan acılar, alınan zor kararlar, bilinmezlikler ve imkansızlıklar bu iki genci geri dönülmez bir yola sokar. Bambaşka dünyaların iki farklı insanı olan Zeynep ve Halil, farkında olmadan aşkın girdabına kapılır ve birbirlerinden ne kadar kaçsalar da yolları hep kesişir. Atıkları her adımın, aldıkları her kararın sonuçlarının olacağı bu yolda aşkları, Zeynep ve Halil’i ayakta tutabilecek mi?

RÜZGARLI TEPE DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kanal 7'nin hafta içi her gün izleyici ile buluşacak olan dizisi İstanbul'da başta Sarıyer olmak üzere çeşitli ilçelerinde çekimi yapılmaktadır.

Rüzgarlı Tepe Nerede Çekiliyor? Kanal 7 Rüzgarlı Tepe

Sarıyer, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyden Beşiktaş ve Kâğıthane, batıdan Eyüpsultan ilçeleri ile doğudan İstanbul Boğazı ve kuzeyden Karadeniz ile çevrilidir. Sarıyer ilçesi toplam 38 mahalleden oluşmaktadır. Bahçeköy Belediyesi'nin 2009 yılında feshedilerek Sarıyer ilçesinin bir mahallesi olması, 2012 yılında da Şişli sınırları içinde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bu ilçeye dahil edilmesiyle son halini alan ilçe İstanbul'un en kuzeydeki ilçelerinden biridir.

İlçe toprakları, Çatalca Yarımadası'nın en doğu kesiminde yer alan sırtın, bir yandan İstanbul Boğazı'na, öbür yandan da kuzeyde Karadeniz'e doğru alçalan bölümlerden oluşur. Kuzey-güney doğrultusunda uzanan bu sırtın batı yamaçlarından çıkan sular (Göksu Deresi, Şeytandere ve Ayazağa Suyu) Kâğıthane Deresi aracılığıyla Haliç'e, kuzey kesiminden doğan sular Karadeniz'e, doğu yamaçlarından kaynaklanan sular da İstanbul Boğazı'na ulaşır. Günümüzde bunlardan en önemlileri İstanbul Boğazı'na doğru akan Sarıyer, Bakla ve Baltalimanı dereleridir.

Sarıyer ilçesinin Karadeniz kıyısı yer yer düz ve kumsal, bazı kesimlerde de falezlidir. Batıda, Kısırkaya'dan Kilyos'a (Kumköy) kadar uzanan kıyıdaki kumsal, doğuda Kilyos ile Rumelifeneri arasında, yerini kayalık falezlere bırakır. İstanbul Boğazı girişindeki Rumelifeneri açıklarında yer alan kayalıklara Öreke Adaları denir. İlçenin İstanbul Boğazı kıyıları oldukça girintili çıkıntılıdır. Bu kıyıdaki en önemli girinti Çayırbaşı'na doğru bir körfez gibi sokulan Büyükdere Koyu, başlıca çıkıntı ise doğuya doğru bir burun oluşturan Yeniköy'dür. Boğaz kıyısında yer alan başlıca küçük ve dar girintiler ise Tarabya ve İstinye koylarıdır.

Sarıyer, doğal bitki örtüsü açısından İstanbul'nin zengin ilçelerinden biridir. Belgrad Ormanı'nın doğu ucu ilçe sınırları içine sokulur. Ayrıca Rumelikavağı-Rumelifeneri-Kilyos üçgeni içinde kalan alan, büyük ölçüde ormanlarla kaplıdır. Eskiden bu alanda çok daha sık olan ormanlar, varlıklı İstanbullular için ikinci konut yapımına girişen kooperatifler tarafından yer yer tahrip edilmiştir.

Bakmadan Geçme