• Haberler
  • Gündem
  • Saadet Parti Milletvekilleri Can Atalay'ı Cezaevinde Ziyaret Etti

Saadet Parti Milletvekilleri Can Atalay'ı Cezaevinde Ziyaret Etti

Saadet Gelecek Grubu Grup Başkanvekili  ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ile Kütahya Milletvekili Ali Fazı Kasap, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez "hak ihlali" kararı verdiği TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki dosyayı yeniden Yargıtay’a göndermesinin ardından Saadet Partisi Milletvekili Can Atalay’ı kaldığı ceza evinde ziyaret etti.

Mazlum Kim Olursa Olsun Onun Yanındayız!

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bülent Kaya, "Maalesef aradan geçen süreye Anayasa Mahkemesi kararına rağmen halen Silivri Cezaevi'nde. Sayın Can Atalay'ı hem ziyaret etmek hem de hem bu hukuksuz duruma karşı olduğumuzu ifad etmek, hem de hukukssal bir dayanışmayla ilgili kendisinin yanında olduğumuzu, mazlum kim olursa olsun mazlumdan yana, zalim kim olursa olsun zalime karşı duruşumuzu ortaya koymak için buradayız. Umut ediyoruz ki bu süreç biran önce olumlu sonuçlansın. Türkiye'nin hukuk devletine doğru gittiği bir sürecin başlangıcı olsun. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılacağı 16 Ocak tarihinde değerli vekilimizi yemin ederek aramızda görmeyi arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme