• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi 7 Ekim Gazze Direnişinin Yıl Dönümünde Rachel Corrie'nin Ailesini Türkiye'ye Davet Etti

Saadet Partisi 7 Ekim Gazze Direnişinin Yıl Dönümünde Rachel Corrie'nin Ailesini Türkiye'ye Davet Etti

Saadet Partisi, 1-7 Ekim tarihleri arasında Gazze direnişini anma etkinlikler kapsamında Amerikalı barış aktivisti Rachel Corrie'nin ailesi davet edecek.

7 Ekim 2023'tee başlayan Gazze direnişinin yıl dönümü dolayısıyla Saadet Partisi, 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında davetliler arasında dikkat çeken bir isim bulunuyor. 2003 yılında Gazze'de İsrail buldozerlerinin altında kalarak hayatını kaybeden Amerikalı barış aktivisti Rachel Corrie'nin ailesi davet edilecek.

Saadet Partisi Tanıtım, Medya ve İletişim Başkanı Arslan Ateş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil, tüm dünyanın birinci gündemi olması gerektiğine inandıklarını ve bu doğrultuda tüm uluslararası girişimlerin desteklenmesi gerektiğine değindi.

Ateş, Rachel Corrie'nin ailesiyle temas kurduklarını ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun davet mektubunu kendilerine ilettiklerini ifade ederek, Corrie ailesinden olumlu yanıt aldıklarını ve onları ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını belirtti.

Ateş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Saadet Partisi olarak, 'Vicdanın Sesini Duy! Harekete Geç!' temalı basın açıklamamızın yanı sıra, ülkemizin 81 ilinde Filistin'e ve Gazze halkına destek vermek, terör devleti İsrail'i lanetlemek amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Çünkü devam eden soykırım ve işgale karşı durmak, inancımızın ve insanî değerlerimizin gereğidir. Filistin’i gündemden düşürmemek ve farkındalığı artırmak adına Ekim ayında yoğun bir program takvimimiz var. 2003 yılında şehit edilen Rachel Corrie'nin kıymetli ailesini de bu vesileyle etkinliklerimize davet ettik.”

TÜRK AKTİVİST AYŞENUR EZGİ'NİN AİLESİYLE BULUŞACAKLAR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arslan Ateş, İsrail’in zulmüne karşı durmanın vicdanî ve insanî bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, Ekim ayındaki programlar kapsamında, geçtiğimiz günlerde İsrail tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi ile Rachel Corrie'nin ailesinin bir araya getirilmesinin planlandığını açıkladı. Ateş, “İnsani değerlere, vicdana ve mazlumlara sahip çıkan bu iki kahraman kadının ailelerinin buluşması bizler için son derece anlamlı olacaktır.” dedi.

Ateş, Filistin davasını gündemde tutmanın önemine vurgu yaparak, yapılacak etkinliklere tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları davet etti.

Bakmadan Geçme