• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Mahmut Arıkan Oldu!

Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Mahmut Arıkan Oldu!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Olağanüstü Genel Kurul öncesi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ile basın toplantısı düzenledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, YİK ve GİK kararı sonrasında 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Olağanüstü Genel Kurul’da Genel Başkan Adayı olarak Kayseri Milletvekili Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan’ın olduğunu açıkladı.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan ve Genel Başkan Adayı Mahmut Arıkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Temel Karamollaoğlu, kongre çalışmalarını yürüttüklerini ve ortak kararla genel başkan adayı olarak Mahmut Arıkan’ı belirlediklerini açıkladı.

Karamollaoğlu, açıklamasında şunları söyledi;

Bildiğiniz gibi 1,5-2 aya yakın bir süredir kongre çalışmalarını yürütüyoruz. Erken bir tarihe aldık. Olağanüstü bir kongreye gidiyoruz. Kongreye gitmemizin tek sebebi var. Benim sağlık durumum bu görevi daha uzun bir süre ciddi bir şekilde yürütmeme izin vermediği için. Takdiri ilahi bu kadar da sıkı mı? Hakikaten benim rahatsızlığım biraz böyle bir kararın alınmasını elzem kıldı benim için. Ben buna yorgunluk hastalığı diyorum. Belli kaslara komuta gitmeyince o kaslar faal olmuyor. Kaslar faal olmayınca da vücut çöküyor. Sürekli ilaç kullanmak gerekiyor. İlaç da her şeyin çaresi değil. Bundan dolayı kongremizi Allah nasip ederse bu haftanın sonunda pazar günü gerçekleştireceğiz. Bütün teşkilat mensuplarımızın hem Ankara'da bulunan hem de Türkiye'nin dört bir tarafında bulunan teşkilat mensuplarımızın bu kongreye katılmalarını özellikle istirham ediyorum. Tabii birinci derecede delegelerimiz katılacak. Teşkilat mensuplarımız katılacak. Bu çalışmaları yürütürken belli bir noktada kimler aday olabilir? Düşüncesiyle zoom üzerinden bir toplantıda teşkilat mensuplarımıza ki 2 binin üzerinde aslında zoom toplantısına katılanlar. Teşkilatlarımızdan bir talepte bulunduk. Herkes aklından geçen ismi veya isimleri genel merkeze kısa bir zamanda yani birbirleriyle haberleşerek değil de birkaç saat içinde bildirsinler diye bir talepte bulunduk. Bin üç yüzden fazla e teşkilat mensubumuz kanaatlerini belirttiler. Kimisi bir, kimisi beş tane isim yazdı. 

İTTİFAK HALİNDE MAHMUT BEY'İ BELİRLEDİK

Tabii oldukça geniş bir tablo çıktı ortaya. Yüzlerce isim zikredildi. Neticede bir ismi isteyenler de var, birkaç isme de daha fazla itibar edenler var. Çok isimleri zikredilen arkadaşlarımızdan 5 tanesini teşkilatlarımıza ikinci bir toplantıda yeniden sordu. Burada il başkanları, genel idare kurulumuz, il başkan yardımcıları, il müfettişleri, kadın kollarımız dahil. Bu toplantıda da şimdi bu 5 isimden hangisini genel başkan olarak görmek isterseniz talebinde bulundum. 

Arkadaşlarımız, bir isim yazanlar da var, birden fazla isim yazanlar da var taleplerini ilettiler. Bu bir şunu ifade edeyim. Kanaat edinmek için yapılan bir çalışmaydı, bir oylama değildi. Ama buna rağmen bu tercihler istendiğinde birkaç arkadaşımız öne çıktı. Mahmut Bey kardeşimiz de teşkilat başkanı olarak bu isimlerin en önünde gözüktü. Bundan dolayı bugün yaptığımız toplantılarda bir Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yaptık. Orada arkadaşlarımızın hepsi Recai Bey abimiz başımızda olmak üzere ittifak halinde Mahmut Bey'in bu görevi üstlenmesinin teşkilat başkanımızın isabetli olacağı kanaati ifade edildi. Arkasından Başkanlık Divanımızla birlikte de bu konuyu tekrar bir toplantıda gündemimize aldık. Farklı görüşler varsa bunlar da zikredilsin dedik ve Mahmut Bey kardeşimiz konusunda önümüzdeki kongrede aday olmasının şimdilik benimsendiğine şahit olduk. Ben Cenab-ı Hak'tan hayırlı olmasını bu kararın niyaz ediyorum. 

BU MENTALİTEYLE KONGREYİ YAPACAĞIZ

Başka arkadaşlarımız elbette olacaktır olabilir biz başka bir kardeşimizin aday olmasına aday nasıl olunur, kaç delegenin imza vermesi icap eder? Çünkü aday olacaklarını ilan eden arkadaşlarımız olmuştu daha önceden. 

Bizim arkadaşlarımızdan edindiğimiz intiba genel hatlarıyla inşallah bir ittifakın sağlanacağıdır. Ama sağlanmadığı takdirde de biz yine bu kongremizi bu mentaliteyle, bu düşünceyle yapacağız. İnşallah hayırlı bir netice çıkacak. Önceleri bazı acaba tüzük değişiklikleri falan da olsun mu diye düşünüldü. Ama olağanüstü bir Kongre olması ve tamamen genel başkan değişikliğine odaklanılabilmesi için sadece ve sadece seçimle ilgili konu gündemimizde olsun dedik. Yeni bir Genel İdare Kurulu Genel Başkanla beraber teşekkül ettirilecek ve inşallah kongrenin arkasından önümüzdeki Pazartesi günü yeni genel başkanımız inşallah çalışmalarına başlamış olacak. Tabii bizim teşkilat başkanımız Mahmut Bey aynı zamanda bizim Kayseri il başkanlığımızı yaptı. Çok badireli bir dönemde ben kendisini 20 küsür yıldır tanıyorum. O dönemde de ciddi çalışmalar yürüttü ve il başkanlığının ardından milletvekili adayımız oldu. Belediye başkan adaylığımızı yaptı. Şu anda Ankara'da Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilimiz. Kayseri milletvekilimiz olarak görev yapıyor. Bunun da bilinmesinde fayda görüyorum. Mahmut Bey kardeşimize de çalışmalarında başarılar diliyorum"

Bakmadan Geçme