• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi Genel Başkanvekili Arıkan: 23 Yılda Devletimizi Zalime Destek Verir Hale Getirdiler!

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Arıkan: 23 Yılda Devletimizi Zalime Destek Verir Hale Getirdiler!

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan: '23 yıl sonra tüm dünyaya örnek olmuş medeniyetimizi, yüzlerce yıldır bütün mazlumlara el uzatmış devletimizi, zalime destek verir hâle getirdiler!'

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümüne dikkat çeken Arıkan, şunları söyledi:

Sayın Erdoğan, tam 23 yıl önce: ‘Bugün Türk Siyaset tarihine hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Parti’nin doğum günü olarak geçecektir’ demişti.

Evet, bu tarih AK Parti’nin doğum günü oldu. AK Parti kurulduğu yıl doğan gençler bugün üniversite mezunu. Şimdi şunu bizim sormamız gerekiyor; AK Parti bu 23 yılı nasıl kullandı? 

Hatırlayacaksınız AK Parti kurulurken Sayın Erdoğan ve arkadaşları bir şey demişlerdi; ‘Biz 3Y ile mücadele edeceğiz. Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar.’ Kuruluş ilkelerini 3Y ile savaş olarak açıklayan bir partinin dünü ile bugünü arasında nasıl bir fark var? 

Yolsuzluğu ele alalım. Yolsuzlukla Mücadelede durum çok vahim. Küresel Yolsuzluk Algı Endeksine göre, Türkiye 180 ülke içerisinde 115. sırada. Bu sırayı Ekvator, Endonezya, Sri Lanka, Malavi ve Filipinler ile paylaşıyoruz.

Yoksulluk tablosu ise çok daha acı. Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız. Enflasyon, cari açık, alım gücü, üretim, istihdam ve daha nice verilerde diplerdeyiz. 23 yılda özelleşmeyen kurum neredeyse kalmadı. 

Devlete ait araziler rant amacıyla peşkeş çekildi. Yap-işlet-devret marifetiyle kamu kaynakları belli odaklara aktarıldı. Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok, milletimiz yoksullukla adeta boğuşuyor.

CEZAEVİ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENSE TÜRKİYE KAZANIR

Yasaklar konusunda ise -maalesef- tüm dünyada mizah unsuru haline geldik. Cezaevleri arasında bilgi yarışması düzenlense hangi ülkenin mahkumları birinci olur sorusu, artık Türkiye olarak cevaplanıyor. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar gazeteci, akademisyen, yazar cezaevinde bulunmuyor.

İşte son yaşadığımız Instagram’ın kapatılması ve sonra yeniden açılması meselesi. Şirketin Hamas'a karşı takındığı politik tavır kabul edilemez. Sansürü de asla desteklemeyiz, ama TİKTOK başta olmak üzere Instagram gibi dijital platformlar için samimi çözüm önerileri bekleriz.

Çeşitli dijital platformlarda ortaya çıkan absürt görüntüler, hükümetin çatıştığı değil; var ettiği bir sorundur! AK Parti soruna odaklanmak yerine; mücadele edeceğim dediği ‘yasaklarla’ etkileşim almanın derdinde.

23 YIL SONRA DEVLETİMİZİ ZALİME DESTEK VERİR HALE GETİRDİLER

Bir hatırlatma daha yapayım; Sayın Erdoğan 14 Ağustos 2001’deki konuşmasında ‘bir avuç huzur ve refah, işte bunun için Avrupa Birliği üyeliğine evet diyoruz’ demişti. 

O gün Avrupa Birliğine, Kopenhag Kriterlerine ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne alkışlarla evet demenin bedeli; 23 yıl sonra İsrail’le ticareti kesememek oldu. Gazze’yi vuran uçakların yakıtını kesememek oldu. İncirlik ve Kürecik üslerini kapatamamak oldu.

23 yıl sonra; tüm dünyaya örnek olmuş medeniyetimizi, yüzlerce yıldır bütün mazlumlara el uzatmış devletimizi, zalime destek verir hâle getirdiler! 

Tüm bunlardan dolayı 14 Ağustos 2001 günü: sözlerini birleşik devletlerin yazdığı, müziğini Avrupa birliğinin üstlendiği yepyeni bir şarkı olarak tarihe geçmiştir.

14 Ağustos 2001 günü sadece birkaç kısa koalisyon denemesiyle; Batının sömürge çarklarını patlatan Milli Görüş’e karşı; küreseller tarafından konulan tedbir kararı olarak tarihe geçmiştir!

Kısacası; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 23 yıl içerisinde oluşturduğu despotluğu, derin yoksulluğu, şahsiyetsiz dış politikanın sonuçlarını yaşıyoruz. 

BİR KİLO ÇAY İLE İKİ EKMEK BİLE ALINMIYOR

Fındık, en önemli ihracat ürünlerimizden. Ancak üretici her üründe olduğu gibi fındık hususunda da hayal kırıklığına uğramış durumda. Sezon başlamadan piyasada 110 lira olan fındık fiyatı, yeni sezonda TMO tarafından 130 lira olarak belirlendi. Bu serbest piyasada yine 110 lira demek. Her şeyin %100, %200 zamlandığı yerde, fındık üreticisiyle alay etmek demektir.
Bugün Rizeli kardeşimizin yetiştirdiği bir kilo çay ile iki ekmek bile alınamıyor! Simit’in 15 lira olduğu bir ülkede devlet buğday alım fiyatını 10 TL 85 kuruş olarak açıkladı. Allah tarım politikalarımız belirleyenlere akıl fikir versin.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI KARAHAN’I CİDDİYETE DAVET EDİYORUZ

Merkez Bankası Başkanı Sn. Karahan’ın enflasyon tahmini açıklamaları da dikkatlerden kaçmadı. Enflasyon rakamları;  2024’te % 38, 2025’te % 14, 2026’da %9 olacakmış. Biz Sn. Karahan’ın masasındaki dosyaları karıştırdığını düşünüyoruz. Bu rakamlar olsa olsa AK Parti’nin sonraki yıllardaki anket sonuçları olacaktır. 23 yılın sonunda milletimizin terk edildiği yoksulluğun neticesi böyle olacaktır. Sn. Karahan’ı ciddiyete davet ediyoruz ve anket firmalarıyla, kurum dosyalarını karıştırmamasını rica ediyoruz.

Yankı odasında yaşayan muktedirler ve yandaşları aziz milletimizin bu kötü ekonomi yönetimine ses çıkarmadığını zannediyorsa, yanılıyorlar. Saraydan duyulmayan sesleri, duyanlar var; saraydan görülmeyeni, görenler var; Sarayda bilinmeyen ya da bilinmek istenmeyenleri bilenler var. 

Halkımız sadece yoksulluk ve yoksunlukla değil, ekonominin ve AK Parti’nin getirdiği birçok sorunla baş etmeye çalışıyor. Mesela Sokak Hayvanları gibi önemli bir konu da, iktidar tarafından ciddiye alınmadığı için ‘Başıboş Köpek Sorunu’ olarak karşımıza çıktı. Halbuki zamanında müdahale edilseydi bu olmayacaktı.

MÜLAKATI KALDIRIN

Milli Eğitim de bundan nasibini aldı. Biz; yıllarca emek veren, bin bir zahmetle okuyan ve öğrencileri ile buluşmak için gece gündüz sınava çalışan, başarılı olduğu halde mülakat marifeti ile hakkı yenen öğretmenlerimizin yanındayız. Buradan Milli Eğitim Bakanına seslenmek istiyorum; sözünüzün tutun ve gençlerden oy almak için vaat ettiğiniz mülakatları kaldırın. Bir harf öğretene, bir harf öğretecek öğretmene 40 yıl zulmetmeyin!

Kötü ekonomi ve finans yönetimiyle savrulan Türkiye, Dış Politikada daha kırılgan bir hale geldi. Ülkemizin dış politikası Sn. Erdoğan’ın günlük psikolojik durumuna göre değişiyor. Gençlerin moda deyimi ile dış ilişkilerimiz tam bir toksik ilişkiye dönmüş durumda. Son 15 yılda Suriye ile yaşadığımız, yine gençlerin moda deyimi ile; adeta Lav bambing, geslayting ve sonunda gostingdir. 

KİMSE İRANCI DEĞİL AMA SİZ AMERİKANCISINIZ

Halbuki biz başından beri Milli Görüş Saadet Partisi olarak Türkiye için şahsiyetli bir dış politikayı öneriyoruz. Bunların başında da bugün eksikliğini çok hissettiğimiz D-8 geliyor. Bugün D-8’in iki önemli ülkesi İran ve Bangladeş’e de dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

Bugün İran ile terör devleti arasındaki çatışmada sessiz kalanlarla aynı safta değiliz. İsmail Haniye, Tahran’ın kalbinde vuruldu. Yarın Yahya Sinvar’ın Ankara’nın, Kahire’nin, Cidde’nin göbeğinde vurulmasını istemiyorsanız net ve cesur bir tavır göstermek zorundasınız. Hiç kusura bakmayın! Kimse İrancı değil, ama siz Amerikancısınız! Dikkat buyurunuz, Irkçı emperyalizmin taktiği; dünyayı, etnik ve mezhepsel çatışmaları finanse ederek yönetmektir.

Başkasının maşası olmakla günü kurtaracağını zanneden varsa işte dönüp Bangladeş’te yaşananlara baksın. 15 yıldır halkına zulüm yapan, yolsuzluğa bulaşan, muhalifleri idam eden bir zihniyet helikopterle emir aldığı topraklara kaçtı. Siyonizm ve ırkçı emperyalizm için müttefik ya da dost yoktur, sadece maşa vardır. Ve o maşa günü gelince aynı ateşe atılır. Biz maşaların değil, ateşe atılmak istenenlerin yanındayız. 

Biz Şeyh Hasina’nın değil, hakkı yenen, idam edilen, yok sayılan Bangladeş halkının yanındayız. Biz insanlığa, vicdana, huzura ve barışa katkıda bulunan; zulme, zalime, emperyalizm ve Siyonizm’e karşı duran herkesin yanındayız.

Siyonizm’in son projesi terör devleti İsrail’in yaptıkları ortada. Türkiye’nin 7 Ekim’den itibaren Gazze’ye yönelik başlayan soykırıma karşı tutarlı bir politika oluşmuş değil. Soykırım yapıyor dedikleri İsrail hakkında Güney Afrika’nın açmış olduğu davaya bile müdahil olamadılar. Aylardır bekliyorlar. Ne zaman ki biz 81 ilimizde suç duyurusunda bulunduk o zaman çıktılar ve dediler ki biz başvuru yaptık, davada taraf olacağız. Biz süreci büyük bir titizlikle takip ediyoruz.

GAZZE DÜŞERSE ORTA DOĞU’DA DÜŞMEYECEK HİÇBİR YER KALMAZ

Hatırlayacaksınız, seçimlerde ‘Sultanbeyli düşerse Mekke düşer, Gazze düşer’ diyen bir belediye başkanı vardı. Filistin konusunu sadece bir iç politika malzemesi olarak görenlere şunu söylemek istiyorum; Sultanbeyli düşerse Gazze düşmez! Ama Gazze düşerse Orta Doğu’da her an düşmeyecek hiçbir yer kalmaz!

Dünya tarihinin en sefil günleri tarih kitaplarına işlenirken -tıpkı bizim kurtuluş mücadelemiz gibi- Gazzeli’ler yepyeni bir neslin öncüsü olacak inşallah. Kassam Tugayları ve Sinvar sadece Gazze’yi, özgür bir devleti değil; yeşeren bir coğrafyayı katil devletin elinden koparıp alacaktır! Bizler bunu göreceğiz."

Bakmadan Geçme